:

:

TV Most

Foto: MUP

clock

Mart 28, 2023   8:25

0

84

Uhapšena četiri pripadnika kriminalne grupe krijumčara migranata

Na području Subotice uhapšrena su četiri pripadnika organizovane kriminalne grupe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela nedozvoljen prelaz državne granice, krijumčarenje ljudi i udruživanje radi vršenja krivičnih dela, saopštio je MUP.

Akciju su izveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Uprave granične policije, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, nakon višemesečne međunarodne istrage sa policijama Mađarske i Češke.

Uhapšeni  su A. V. (38), A. P. (31), H. E. (21) i H. B. (30), dok će krivičnom prijavom biti obuhvaćeno još šest pripadnika ove organizovane kriminalne grupe koji se trenutno ne nalaze na teritoriji Srbije i to državljanin Turske, tri državljana Češke Republike, državljanin Srbije i državljanin Bugarske. 

Oni su, kako se sumnja, od sredine maja 2022. do sredine januara 2023. godine, za novčani iznos od 1.000 evra po migrantu, omogućili nedozvoljen prelaz državne granice između Srbije i Mađarske za više desetina državljana Turske, kao i njihov ilegalni tranzit do zemalja Evropske unije. 

Uhapšenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Izvor: T a n j u g ; foto: MUP

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva