:

:

TV Most

clock

Mart 29, 2019   20:44

0

238

Ukidanje viza između Srbije i Nikaragve

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić susreo se sa ministrom inostranih poslova Nikaragve Denisom Ronaldom Monkada Kolindresom na marginama učešća Republike Srbije na 8. sastanku šefova država i Vlada članica Asocijacije karipskih država, koji se održava u glavnom gradu Managvi.

U prijateljskom i sadržajnom razgovoru dva ministra su istakla prijateljske veze dve države i naroda koje počivaju na poštovanju načela ne mešanja u unutrašnje stvari suverenih država, kao i poštovanju međunarodnog prava i principa teritorijalnog integriteta suverenih država, navedeno je u saopštenju MSP-a.

Ministri su zaključili i da je međusobna saradnja veoma izražena i u međunarodnim organizacijama. Naglasili su i da se potvrda dobrih veza i odlične saradnje između Republike Srbije i Nikaragve ogleda i u obeležavanju 40 godina uspešnih i prijateljskih diplomatskih odnosa.

Dva šefa diplomatije su potpisala i međudržavni Sporazum o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša. Ministri Srbije i Nikaragve dogovorili su da se pristupi i zaključivanju Sporazuma za ukidanje viza i za nosioce svih vrsta putnih isprava.

Ministar Dačić pozvao je nikaragvanskog kolegu da poseti Srbiju tokom ove godine, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: RTS

SrbijaNikaragvavizeukidanje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva