:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Jul 13, 2021   14:21

0

191

Upis u srednje škole: Najveće interesovanje za Medicinsku školu i Gimnaziju

U toku je upis učenika u srednje škole koji na severu Kosova I Metohije protiče bez problema. Kao i ranijih godina najveće je interesovanje za Medicinsku školu i Gimnaziju. Učenici koji po listi želja nisu rasporedjeni u ovom  ,mogu se upisati u drugom upisnom roku, u petak 16.jula.

Medicinski laborantski tehničar, gimnazija, jezički i matematički smer neki su od obrazovnih profila koji su primamljivi svršenim osnovcima.

U Gimnaziji u Kosovskoj Mitrovici već u prvom roku popunjena je kvota.

“Interesovanje je jako veliko. Popunjena su skoro sva predviđena mesta. Ove godine imamo jedno odeljenje jezičkog smera i tu već imamo 20 učenika, dva odeljenja matematičkog  sa 40 učenika i imamo odeljenje informatičkog smera za učenike sa posebnim sposobnostima za informatiku i računarstvo. Tu imamo 17 upisanih učenika tako da smo jako zadovoljni odzivom”, rekla je Bojana Vulović, pedagog Gimnazije u Kosovskoj Mitrovici.

Dosta učenika odlučilo se da upiše neki od obrazovnih profila u srednjoj školi u Zvečanu.

Blažo Dragović direktor Srednje škole u Zvečanu izjavio je da je interesovanje za sva četiri obrazovna profila dobro. Prema njegovim rečima i ove godine najveće interesovanje je za medicinske smerove.

“Danas je drugi dan prvog kruga, u petak je drugi krug. Ostalo nam je još par slobodnih mesta”, naveo je Dragović.

Učenici koji po listi želja nisu raspoređeni u prvom, mogu se upisati u drugom roku, 16.jula.

Izvor: TV Most

KiMupis u srednje škole
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva