:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

Januar 28, 2021   15:29

0

155

Večeras u Gračanici premijera predstave "Ribarske svađe"

Večeras u Domu kulture u Gračanici premijerno će biti izvedena predstava Prištinskog narodnog pozorišta „Ribarske svađe“ u režiji Milana Karadžića. Pred premijeru  u prostorijama Doma kulture u Gračanici, održana je konferencija za medije.

 

Ovo pozorišno delo se bavi ljudima koji su slični nama, problemima sa kojima se suočavamo u svakodnevnom životu kao što su korupcija, manipulacija i spletkarenje, kao i vremenom u kojem živimo  i u kojem sve ima svoju cenu pa i ljubav.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović pred premijeru predstave Prištinskog pozorišta „Ribarske svađe“ ugostio je direktora NPP Predraga Radonjića i glumce Prištinskog narodnog pozorišta sa kojima je razgovarao o večerašnjoj premijeri predstave.

„Kultura je važna za napredak bilo koje zajednice ili opštine, jer ako nemamo kulturnih dešavanja onda i ne postojimo. Veoma je važna za naš ostanak i opstanak i zato, kao i do sada, veliku pažnju posvetićemo razvoju i unapređenju kulture i kulturnih dešavanja“, kazao je Popović.

Predrag Radonjić, direktor NPP rekao je da  tradicionalno pred svaku premijeru zajedno sa glumcima  gostuju kod predsednika opštine Gračanica.

„Prištinsko pozorište je i  sa drugim predsednicima imalo dobru saradnju, a posebno ističem saradnju koju imamo sa Srđanom Popovićem, u smislu međusobnog razumevanja i pomoći koju opština pruža, infrastrukturno, zatim oko prevoza i nadogradnje nekih naših kapaciteta. Matična scena NP Priština je Gračanica  i smatram da je i za ovu opštinu privilegija da ima nešto što je republičko-budžetsko pozorište“, rekao  je Radonjić .

Reditelj predstave Milan Karadžić rekao je na konferenciji za medije da očekuje da će se ova predstava igrati dugo i često.

"Ovde se radi o velikom piscu Karlu Goldoniju, a isto tako i o jednoj komediji koja se svuda po svetu igra, a naročito u Francuskoj, Italiji, Hrvatskoj, na primorju", objasnio je Karadžić.

"Imali smo predivnu saradnju i sa rediteljem Milanom Karadžićem i sa gostujućim glumcima. Mislim da imamo odličnu predstavu ",rekla je glumica Anika Grujić.

Pred gračaničkom publikom večeras igraće u predstavi „Ribarske svađe“: Nebojša Đorđević, Anika Grujić, Srna Đenadić, Aleksandar Petković, Bojan Stojčetović, Aleksandra Cucić, Jelena Orlović, Olivera Baćić, Nemanja Oliverić, Uroš Jovčić, Branko Babović i Ivanka Simić.

Izvor: RTV Gračanica

Ribarske svađeNarodno pozorište Priština
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva