:

:

TV Most

clock

Maj 31, 2019   18:13

0

198

Velika šteta - Đere izgubio od Nišikorija posle drame u pet setova!

Srpski teniser Laslo Đere poražen je u trećem kolu Rolan Garosa od Japanca Keija Nišikorija sa 3:2 u setovima (4:6, 7:6, 3:6, 6:4, 6:8). Njihov susret bio je najduži u dosadašnjem toku turnira.

Pravi teniski marataon igrali su Đere i Nišikori na terenu broj jedan, kompleksa Rolan Garosa, pošto im je meč trajao četiri i po sata (najduži meč turnira za sada).

Veoma sadržajan i neizvestan meč odgirali su Srbin i Japanac, meč u kojem se konstantno činilo da će jedan teniser uspeti da slomi otpor drugog, ali do čega nije dolazilo sve do poslednjeg poena.

Prvi set pripao je Nišikoriju (6:4), koji je uspeo da napravi dva brejka, jedan kojim je anulirao brejk rivala, a drugi koji je iskoristio da povede po setovima.

Drugi set osvojio je Đere, obojica tenisera igrala su na visokom nivou, pa je nakon velike borbe i taj-brejka uspeo da poravna na 1:1 srpski teniser.

Nišikori je pojačao tempo u trećem setu, koji je osvojio rezultatom 6:3. Odličan bekhend i generalno igra sa osnovne linije Japanca donela je taj rezultat.

U tim momentima činilo se da će Nišikori, sedmi reket sveta, slomiti otpor Đerea, ali se Laslo nije predavao. Napravio je brejk u oba uvodna servis gema Nišikorija, a tu prednost odbranio do kraja seta.

Poslednji, odlučujući set bio je gladijatorska borba dva tenisera. Đere, iako je prvi put u karijeri igrao peti set, imao je nekoliko veoma zapaženih gemova, kao i vinera sa osnovne linije. Problem mu je bila snaga, koja je polako ponestajala, a što je Nišikori znao da kazni.

Nakon što nakon 12 gemova nije bilo boljeg, pobednik je morao da stekne dva gema prednosti. Do toga je došao Nišikori, koji je prvo osvojio gem na svoj, a potom i na Đereov servis.

U narednom kolu Nišikori se sastaje sa Perom, kojem je meč trećeg kola predao Karenjo-Busta.

Izvor: Танјуг

tenisĐereporaz
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva