:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Mart 29, 2024   9:32

0

41

Vesić: Lokalnim samoupravama 200 miliona dinara za inovativna rešenja u transportu

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture (MGSI) objavilo je danas javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za primenu inovativnih tehnoloških rešenja u oblasti drumskog transporta i saobraćaja u jedinicama lokalne samouprave, vredan 200 miliona dinara, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

Pravo na prijavu imaju sve lokalne samouprave, a uslov je da sufinansiraju projekte sa 50 odsto sredstava.

Vesić je istakao da je cilj ovog programa povećanje bezbednosti saobraćaja kroz primenu inovativnih tehnoloških rešenja, posebno bezbednosti dece u saobraćaju.

Podsetio je i da je za ove namene prošle godine utrošeno 100 miliona dinara, ali da je zbog velikog interesovanja opština u ovoj godini opredeljeno duplo više sredstava.

"Prošle godine podržali smo projekte kao što su postavljanje svetlosne signalizacije u zonama pored škola, postavljanje solarnih autobuskih stajališta, uspostavljanje adaptibilnih sistema upravljanja saobraćajem, postavljanje kamera za prekoračenje brzine, uspostavljanje sistema za merenje vozila u pokretu i druge projekte važne za osiguravanje bezbednosti građana i efikasnije upravljanje saobraćajem na našim putevima", rekao je Vesić za TV Prva.

On je pozvao gradove i opštine da se i ovaj put jave na konkurs u što većem broju.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva