:

:

TV Most

clock

Februar 02, 2024   14:40

0

68

Vlada da razmotri sve preporuke ODIHR i OEBS oko budućih izbora u Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zamolio je Vladu Srbije da ozbiljno razmotri sve preporuke ODIHR-a i OEBS-a koje budu pristigle u vezi sa održavanjem izbora u Srbiji u narednom periodu.

 

Vučić je zatražio od Vlade Srbije i da pozove misiju ODIHR-a i OEBS-a da prisustvuju predstojećim lokalnim izborima koji će se održati u Srbiji.

"Zato što je važno da pokažemo da ništa ne krijemo i da smo potpuno transparentni i spremni da prihvatimo njihovo nadgledanje tih izbora i da mogu da pokažu celom svetu šta je stvarna istina oko održavanja izbora u Srbiji", rekao je Vučić u obraćanju javnosti u Palati Srbija.

Vučić: U Evropi znaju da izbori nisu pokradeni, priču plasiraju albanski lobisti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da svi u Evropi i svetu znaju da nije bilo nikakvih pokradenih izbora, a da priču o tome plasiraju istaknuti albanski lobisti.

Vučić je odgovarajući na pitanje novinara u Palati Srbija o tekstu na jednom portalu u kom se navodi da su mu "sada došli na naplatu pokradeni izbori", istakao da je reč o potpunoj laži onih koji ne mogu da podnesu uzastopne poraze.

"Što se tiče pokradenih izbora, možda su oni nekada krali na izborima, mi sigurno nismo nikada. A poslednji izbori su bili najčistiji izbori u istoriji višestranačja u Srbiji. Sa najmanje prigovora i na zapisnik, i najmanje prigovora podnetih u roku od 72 sata, najmanje žalbi, najmanje tužbi ili bilo kakvih drugih pravnih akata kojima bi se ukazivalo na nepravilnosti na biračkom mestu i u izbornoj proceduri", rekao je Vučić.

On je dodao da je to priča nekoliko ličnih lobista Aljbina Kurtija i njegovog režima koji vode kampanju protiv Srbije. 

"Oni će da je nastave i posle priče o izborima i o svemu drugom. Reč je o čisto geopolitičkom pristupu i to možete da i sami sagledate. Ko se zalaže za Taurus rakete u Ukrajini, taj je uvek protiv Srbije i taj će reći da su izbori pokradeni. Ko je za nezavisno Kosovo, uvek će mrzeti Vučića i uvek će hvaliti njegove protivnike", rekao je Vučić.

On je objasnio da nije moguće pronaći nikoga ko je protiv priznanja nezavisnosti Kosova, protiv proglašavanja srpskog naroda za genocidan narod, a da podržava napade na Srbiju ili na njega. 

"Nepogrešivo, svi koji su pristalice Aljbina Kurtija i nezavisnog Kosova, učestvuju u toj kampanji i slovima i brojem niko više", rekao je predsednik Srbije.

Izvor: T a n j u g

ODHIROEBSAleksandar Vučićizbori
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva