:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

April 15, 2024   12:14

0

109

Vlajić: Razloga za pritvor Sofronijevića nije bilo, predaćemo žalbu još danas

Povodom hapšenja i određivanja pritvora Srećku Sofronijeviću iz Zvečana, advokat Nebojša Vlajić je danas rekao da su optužbe neutemeljene i da razloga za pritvor nema.

"Kao i mnogo puta do sada optužbe su potpuno neutemeljene i bez ikakvih realnih dokaza. Suprotne su, ne samo pravu i zakonu, nego su suprotne zdravom razumu. Javni tužilac tvrdi da je Srećko ove dve i po godine bio u bekstvu, što je daleko od istine. On je živeo u svojoj kući i radio u preduzeću u Zvečanu, čak slavio praznike, o čemu su pisale i albanske novine", izjavio je Vlajić.

Advokat ističe da je Sofronijević je bio u Zvečanu i razloga za pritvor nema, a jedan od razloga zbog koga mu je određen pritvor je opasnost od bekstva. Dodao je i da je Srećko želeo da beži imao je za to vremena do sada, ali to nije učinio. 

Što se tiče optužbi one su vrlo ozbiljne i odnose se na događaje u Zvečanu, proteste građana, koji su bili mirni, u oktobru mesecu 2021. godine. 

"Njemu je jučerašnjom odlukom određen pritvor, rok za žalbu je 48 sati, i žalba će verovatno biti predata već danas. Žalba se mora izjaviti, a kako će Viši sud po njoj da reši, to je u ovom trenutku jako teško reći", rekao je advokat Vlajić.

Sud u Prištini odredio je juče pritvor od 30 dana Srećku Sofronijeviću iz Zvečana, koga je kosovska policija u subotu uhapsila na administrativnom prelazu Brnjak zbog navodnog "kršenja ustavnog poretka Kosova".

Izvor: TV Most

Srećko SofronijevićNebojša Vlajićpritvor
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva