:

:

TV Most

clock

Decembar 17, 2022   13:12

0

383

Vlajić: Siguran sam da Pantić nije ni u jednom pritvornom centru na Kosovu

Osmi dan porodica i advokati nemaju nikakve vesti o Dejanu Pantiću. Pojačan je tim odbrane pritvorenog Pantića. Advokat Nebojša Vlajić kaže za TV Most da se ne zna gde je Dejan Pantić, niti se zna za šta ga terete.

 

"Situacija je izuzetno teška, i nazvati ovakvu situaciju skandalom ili neprihvatljivom situacijom, nije dovoljno. Ovo ne postoji nigde na svetu. Nema zemlje na svetu gde možete da držite pritvorenika ovako dugo, danas je osmi dan, a da o tome ne obavestite nikoga, da ne dozvolite da ga posete advokati, da ne dozvolite da ga poseti porodica, da ga držite na tajnoj lokaciji i da ne želite da kažete gde je to", kaže advokat Nebojša Vlajić, član pravnog tima za odbranu Dejana Pantića.

U javnosti kruže razne spekulacije gde se on nalazi, ali, kako kaže advokat Vlajić za TV Most, još uvek ništa službeno nije saopšteno.

"Ono što sam ja preko privatnih veza uspeo da saznam, i prilično sam siguran, da on nije ni u jednom pritvornom centru na Kosovu, jer bi se za to verovatno znalo i dozvolili bi posetu. Ono što smo učinili Ljubomir Pantović, moj kolega, i ja, od kako smo juče angažovani na ovom predmetu, je da ga obiđemo, da budemo obavešteni o radnjama koje se u njegovom postupku sprovode i jedan predlog da mu se mera izrečenog sudskog pritvora zameni kućnim pritvorom", kaže advokat.

Vlajić naglašava da za to postoje svi uslovi i da nema dokaza za vođenje ovog krivičnog postupka i da se konačno saopšti za šta se on okrivljuje.

"Sada je vikend, u Sudu nikoga nema, ali verujem da će od ponedeljka nadležne sudije za ovaj predmet morati da daju neke odgovore", kaže Vlajić.

Na osnovu onoga što se do sada zna, jeste da se on tereti za napad na kancelarije OIK-a u Kosovskoj Mitrovici, iako Pantić živi u toj zgradi, pa se našao na pogrešnom mestu u pogrešno vreme, i da su delo za koje se tereti okarakterisali kao terorizam.

"Mislim da i oni ne znaju za šta ga terete i da njegovu optužbu prilagođavaju dnevnim potrebama. Prvo je rečeno da je napad na kancelarije OIK-a, a zatim da je nešto drugo, da se radi o nekom događaju starom godinu dana. Tako da ne mogu da kažem za šta ga terete, ali to će ubrzo morati da kažu i on ima pravo da mu se kaže šta mu se stavlja na teret, kako bi on znao od čega da se brani. Ako se pozivaju na neke dokaze moraju da nam ih pruže, ako postoje neki video snimci, neka nam ih daju", zaključuje Vlajić.

Izvor: TV Most

Nebojša VlajićadvokatKiMDejan Pantić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva