:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Jun 19, 2023   14:56

0

226

Vlajić: Vukašinović je u policijskoj stanici, sudija sutra odlučuje o pritvoru

Advokat jutros uhapšenog Uroša Vukašinovića, Nebojša Vlajić, rekao je da je njegov branjenik u policijskoj stanici i da se čeka da sudija sutra odluči hoće li mu odrediti pritvor ili ne. Vlajić ističe da je Uroš nevin i da nema nikakve veze sa napadom na novinare. 

"Jutros je uhapšen Uroš Vukašinović iz Leposavića pod optužbama za navodni napad na novinare u prošli petak, 16.juna u Leposaviću. Uroš sa tim nema nikakve veze, potpuno sam u to siguran. Policija mi je pokazala snimke koji ga, navodno, terete. Na tim snimcima se ili vide neka druga lica ili je jednostavno nemoguće videti ko je. Uroš u toj ulici radi, bio je u MTS-u i nema ničega drugog što ga sa tim mestom ili događajem povezuje.

Vlajić za TV Most kaže da je njegov branjenik danas dao izjavu u kojoj je to rekao da nema nikakve veze sa napadom na novinare. Sutra će biti izveden pred sudiju koji će odlučiti o tome da li će mu pritvor biti određen ili ne, a trenutno se nalazi u policijskom zadržavanju koje može da traje najviše 48 sati.

"Kosovski sudovi rade sa puno predrasuda i sa puno nepravičnosti. Nisam ubeđen da se sve naredbe, koje se tiču poštenog pravosuđa u suđenjima na Kosovu poštuju, tako da nemam iluzija da će to biti i ovoga puta. Međutim, ja u pravdu verujem i verujem da će sud jedanput konačno razmotriti dokaze i doneti odluku kakvu mora da donese. A sud mora da donese pravične odluke. Pravićna odluka u ovom slučaju može da bude samo oslobađajuća, da se Uroš oslobodi svih optužbi i da se pusti iz pritvora", zaključuje Vlajić u izjavi za TV Most.

Izvor: TV Most

advokatNebojša VlajićUroš VukašinovićhapšenjeLeposavić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva