:

:

TV Most

clock

Septembar 04, 2019   16:06

0

126

Vojska Srbije u mirovne operacije šalje svoje najbolje pripadnike

Vojska Srbije u mirovne operacije širom sveta šalje svoje najbolje pripadnike, ljude koji dostojno prezentuju našu zemlju i u stanju su da odgovore na svaki zahtev i posle kojih ostaje dobro ime Srbije, rekao je danas u Zaječaru ministar odbrane Aleksandar Vulin prilikom obilaska pripadnika Voda za zaštitu snaga za učešće u mirovnoj operaciji UNIFIL u Libanu.

Nakon prikaza dela obuke kandidata za mirovnu operaciju u kasarni "Nikola Pašić", Vulin je rekao da je Vojska Srbije izvoznik stabilnosti i dokaz da dobri ljudi, obučeni i adekvatno opremljeni, mogu da ispune baš svaki zadatak.

"Od naše opreme do naše obuke, ne zaostajemo ni na koji način ni za kojim pripadnikom drugih oružanih snaga koji su u mirovnim misijama i na najbolji mogući način reprezentujemo svoju zemlju", naveo je on.

Prema rečima kapetana Željka Petrovića, komandira Voda za zaštitu snaga rotacije Z-1 misije UNIFIL u Libanu, današnji prikaz oslikava samo deo obuke koja se realizuje sa pripadnicima Voda za zaštitu snaga, mere i postupke prilikom reakcije na različite taktičke incidente ili situacije koje bi mogle da se dese u zoni operacije.

"Današnji rad prikazan je na tri radne tačke: protest demonstranata u zoni operacije ispred baze, postupak i radnje u slučaju ulaska u bazu civilnog vozila sa skrivenim naoružanjem i postupak i rad organa u slučaju iznenadnog napada na bazu", rekao je kapetan Petrović, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Među pripadnicima Vojske Srbije koji se pripremaju za odlazak u mirovnu operaciju UNIFIL je i desetar Milan Stojanović, strelac-izviđač i osmatrač u petom Odeljenju Voda za zaštitu snaga Komande za obuku.

"Obuka teče po planu. Vojnici su dosta stimulisani", kaže on, dodajući da se pripadnici voda pripremaju za najteže uslove i da očekuje da se svi iz Libana vrate zadovoljni.

Izvor: Танјуг

VulinVojska
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva