:

:

TV Most

clock

Mart 12, 2015   12:05

0

261

Vozačku obuku mogu dobiti i treća lica

Direktor škole Radovan Tanić rekao je da je posle ukidanja licenci auto školama, Tehnička škola odlična mogućnost za dobijanje vozačke dozvole po striktno utvrdjenim propisima od strane Ministarstva prosvete i Ministarstva saobraćaja Republike Srbije.

Tanić je objasnio da kandidati mogu da budu i treća lica pored učenika sa obrazovnog profila tahničar drumskog saobraćaja ali su u obavezi da posle završene bilo koje srednje škole priliože dokumenta, kopiju lične karte i važeće lekarsko uverenje za nastavak školovanja a onda polože sve dodatne ispite koji su neophodni kako bi prvo stekli zvanje tehničar drumskog saobraćaja a potom i zvanično započeli sa obukom.

“Iznos ukupnih novčanih davanja za prekvalifikaciju, obuku i polaganje je oko 55.000 dinara koliko trenutno iznosi i u ostalim auto školama u Srbiji, ali je povoljnost to što je polaganje na prostoru Kosmeta sada neuporedivo lakše i brže”, ističe Tanić.

Trenutno na prostoru Kosova i Metohije ne radi ni jedna auto škola. Jedina mogućnost za dobijanje dozvole jeste polaganje u Tehničkoj školi„Mihajlo Petrović Alas“.

Obuka za polaganje vozačkih ispita organizovana je u okviru vanredne nastave za učenike. Ministarstvo saobraćaja je školi odobrilo kvotu od 50 polaznika za ovu školsku godinu.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva