:

:

TV Most

Foto: ilustracija

clock

Jun 20, 2019   15:09

0

65

Vučetić: Osnovni zagađivači u granicama

Od utorka 18.juna kada je počela da gori deponija izmedju Zvečana i Žitkovca, građani Zvečana i okoline i Kosovske Mitrovice osećaju miris dima, gareži i čađi , koji nikako da prestane jer je zapaljena ogromna površina koja posle obilnih padavina tinja a dim se širi naročito kada naiđu udari vetra.

“Služba za humanu ekologiju Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici inače vrši svakodnevno merenje osnovnih zagađivača vazduha a to su ugljen-dioksid, azot-dioksid i čađ”, rekla je Rada Vučetić šef službe za humanu ekologiju i dodala da su pomenuti zagađivači sadržani u vazduhu u granicama koje su dozvoljene .Napomenula je, da ne isključuje da ima drugih zagađivača ali služba vrši ispitivanje samo na ova tri i to uzimajući uzorke sa dva merna mesta u Zvečanu i Kosovskoj Mitrovici

Deponije su najveći problem sa ekološkog aspekta uopšte gledano , tako da su same po sebi potencijalni zagađivači, ali kada govorimo o ovom slučaju za sada nema mesta panici. zaključili smo iz razgovora sa dipl. ing.ekologije Radom Vučetić.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

KiMZvečandeponijapožar
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva