:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Mart 10, 2024   20:17

0

58

Vučić: Beogradski izbori 2. juna, svi ostali u zakonskim rokovima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je predložio da se beogradski izbori održe 2. juna.

"Moje ideja je sledeća, da imamo beogradske izbore 2. juna i ti izbori će biti održani 2. juna, jer su se moji prijatelji sa tom idejom saglasili, a ja ću vam reći zašto. Svi ostali izbori biće održani u skladu sa ustavnim i zakonskim rokovima, jer niko ne želi da podnosi bilo kakve ostavke bilo kome za bilo šta i to je bilo jednoglasno odbijeno od strane svih prisutnih", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

On je naveo da  će te izbore raspisati Ana Brnabić, kao izabrana predsednica skupštine, 3. aprila da bi bio maksimalan rok 60 dana.

"Moram da kažem da nikakvog stranog pritiska nije bilo. Naprotiv, Ana Brnabić je obavila razgovore sa predstavnicima Kvinte. Ja sam obavio razgovor sa prijateljima našim sa Istoka. Naši prijatelji sa Istoka nikada nisu imali nikakav problem. Uvek poštuju srpsku demokratiju i ukazuju veliki respekt. I zahvalan sam im na tome. Ana je imala zadatak da razgovara sa ljudima iz Kvinte. Niko iz Kvinte nije želeo da podrži bilo kakav bojkot, niti bilo šta. Ni sa kakvim problemom se po tom pitanju nismo suočavali", naveo je Vučić.

Kako je rekao, održavanje beogradskih izbora 2. juna bila je njegova želja.

"Ovde se postavljam kao predsednik Republike, kao neko ko dobro zna koliko problema ćemo da imamo. Kao neko ko je predsednik Republike, a ne samo član SNS-a. Smatram da je za zemlju najbolje da pokušamo da umirimo strasti, ma kako bili besmisleni razlozi (opozicije), od toga da idu na praznik, na odmore. Pošto su oni bogati, a sirotinja valjda ne može da ide", dodao je Vučić.

Vučić je kazao da treba da imamo izbore za koje će svi na kraju reći - da, to je taj rezultat.

"Rekao sam svojim prijateljima iz stranke čiji sam član, bolje je da ponekad izgubite izbore, nego da nečasno formiramo vlast i da dobijemo izbore. Nemojte da radimo ono što su oni uradili, nemojte da budemo Dragan Đilas koji je bio na vlasti pa je primoravao socijaliste da pogaze svoju reč, a i oni pogazili svoju reč i prevarili ljude", rekao je Vučić.

Pozvao je MUP da veoma restriktivno tumače zakon o promeni prebivališta, posebno prilikom promene prebivališta, odnosno dobijanja prebivališta na teritoriji grada Beograda do datuma zaključenja izbornog spiska.

"Ovo je moj pokušaj, nikoga nikada nisam pozivao ili terao da razgovaram sa nekim jer oni za razgovor nisu spremni i znam ja da je ovo možda moja greška. Ana je rekla - to je bacanje bisera pred svinje. Ja mislim da je potrebno da pokušamo da ko god da pobedi, posle toga imamo punu stabilnost, da obavimo sve druge lokalne izbore na način na koji je to potrebno u skladu sa ustavom i zakonom i da završimo sve priče", rekao je Vučić.

Vučić je dodao da je veoma važno da se poštuju preporuke ODIHR-a i o obuci i broju birača na jednom biračkom mestu.

Izvor: T a n j u g

Aleksandar Vučićbeogradski izbori
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva