:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

April 19, 2024   20:54

0

30

Vučić: Dobijanje investicionog rejtinga bio bi veliki uspeh za Srbiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da bi dostizanje investicionog rejtinga za Srbiju značilo da je nivo privlačenja investicija mnogo viši i da je to veliki uspeh sa obzirom na probleme sa kojima se zemlja suočava.  

On je to rekao povodom izjave ministra finansija Siniše Malog nakon sastanaka u Vašingtonu da očekuje da Srbija do kraja godine dobije investicioni rejting. 

"Sa svim tim mi uspevamo da dođemo do investicionog rejtinga. To vam znači da jeftinije uzimate novac na finansijskom tržištu, između ostalog to znači da više nikakvih problema nemate i da samo sve zavisi od vašeg rada u budućnosti", izjavio je Vučić gostujući na TV Pink.

Podsetio je da je Mali u Vašingtonu razgovarao sa predstavnicima agencije Standard & Poor i Moody's i objasnio da za Srbjiu taj investicioni rejting znači da ima, kako kaže, fantastično stabilne javne finansije i veću ekonomiju, na tom nivou koju zaslužuje investicioni rating.

Srbija to uspeva, dodaje on, pored svih problema sa kojima se suočava, navodeći kao primer da kad god premijer privremenih institucija samouprave u Prištini Aljbin Kurti da neku, kako Vučić ističe, glupu izjavu, to se odrazi i na srpske javne finansije.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva