:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

April 05, 2023   13:14

0

133

Vučić: Francuska jedan od najznačajnijih partnera Srbije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je članove Odbora za inostrane poslove, odbranu i oružane snage Senata Republike Francuske i tom prilikom naglasio opredeljenje Srbije za dalje jačanje političkog dijaloga i ekonomske saradnje sa Francuskom, jednim od najznačajnijih bilateralnih partnera.

"Srbija je ponosna na strateško partnerstvo sa Francuskom i na postignute rezultate u domenu ekonomske saradnje“, rekao je predsednik Vučić i istakao važnost ulaganja francuskih kompanija u srpsku privredu.

Govoreći o nastavku dijaloga između Beograda i Prištine, predsednik Vučić je istakao da, kao i uvek do sada, ozbiljno i odgovorno pristupamo procesu, što smo i juče pokazali u Briselu usaglašavanjem Deklaracije o nestalim osobama, kao i konkretnim dogovorom o koracima za formiranje Zajednice srpskih opština.

Kada je reč evropskom putu Srbije, predsednik Vučić je zahvalio Francuskoj na podršci, kao i na inicijativi predsednika Makrona o uspostavljanju Evropske političke zajednice, kao načina da zemlje, koje još nisu članice EU, izraze svoje mišljenje i stavove.

Članovi francuske delegacije su istakli da je njihova poseta izraz kontinuiranog interesa Francuske za Srbiju i Zapadni Balkan, kao jedan od prioriteta rada njihovog Odbora. Ovom prilikom su naglasili opredeljenje za jačanje bilateralne saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Vučić je na Instagram nalogu "budućnostsrbijeav" naglasio da je uloga Francuske u regionu od izuzetnog značaja, ne samo u tradicionalnom i istorijskom kontekstu, već i u smislu napora da se Zapadnom Balkanu da novi zamah na putu evrointegracija.

"Zahvalan sam na podršci Francuske u naporima koje naša zemlja ulaže u regionalno povezivanje, očuvanje stabilnosti i konstruktivnu saradnju na putu ka EU", poručio je Vučić.

Izvor: T a n j u g

Senat FrancuskeAleksandar Vučić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva