:

:

TV Most

clock

Mart 06, 2024   19:22

0

73

Vučić: Kandidat za predsednika Skupštine Brnabić, za gradonačelnika Beograda Šapić; Odluka o mandataru za sedam do 10 dana

Predsedik Srbije i član predsedništva SNS Aleksandar Vučić izjavio je da je ta stranka predložila da kandidat za predsednika Narodne skupštine Republike Srbije bude Ana Brnabić, a da kandidat za gradonačelnika Beograda bude Aleksandar Šapić.

''Od kad sam predsednik, i ona (Ana Brnabić) je predsednik vlade, ali će sada biti na drugoj najvažnijoj funkciji u Srbiji. Ona je najpozitivnije iznenađenje u politici. Ona je osoba koja je najviše i najbrže napredovala'', rekao je Vučić.

On je ocenio da nikada nije video nekoga ''ko je tom brzinom učio'' i napredovao.

''Ne znam kako ću ja da se naviknem, ona će imati mnogo toga da pokaže, i ona je srećna i zadovoljna zbog novog izazova'', rekao je Vučić.

On je istakao da je Brnabić zaslužila da vodi jednu od najvažnijih političkih funkcija u zemlji.

''Svi smo uvek spremni za obnavljanje, ambicije, snage, energije, svega drugog. Ako se dobro pokaže u Skupštini, Ana može da bude i predsednik, nije bila predsednik, nikad se ne zna'', rekao je Vučić.

Predsednik SNS Miloš Vučević je rekao da predsedništvo daje punu podršku Aleksandru Šapiću kao kandidatu za gradonačelnika grada Beograda. 

''Aleksandar je, pre svega što se tiče politike i javne funkcije, dokazao, ostvario rezultate vodeći ili rukovodeći opštinu Novi Beograd, gradsku opštinu Novi Beograd i prethodnih, evo, gotovo nepune dve godine, glavni grad, grad Beograd'', rekao je Vučević.

Predsednik Vučić je dodao da je na budućim izborima cilj SNS pobeda na svakom mestu.

''Neće biti lako, a gde god izgubimo, čestitaćemo protivnicima i idemo dalje. Borićemo se'', rekao je Vučić.

19:25 - Odluka o mandataru biće doneta za sedam do 10 dana

Vučić rekao je da  Predsedništvo SNS nije donelo odluku o mandataru za sastav vlade i da će to biti učinjeno u danima pred nama.

On je rekao da se na sednici razgovaralo o mandataru, ali da je predsednik stranke Miloš Vučević predložio da se sačeka još sedam  do 10 dana, pa će se onda izaći i sa tom kandidaturom.

"Što se mandatara tiče on mora da bude prvi u timu, razgovarali smo o tome, ali nismo doneli konačnu odluku, imamo još neke dileme i stvari koje nisu čak ni personalne već sistemske, to bi trebalo da rešimo u danima koji su pred nama, da sistem počne da radi, zemlja ubrzano napreduje i da sa jednom novom snagom i energijom krenemo napred", rekao je Vučić posle sednice Ppredsedništva.

Kada je reč o predstojećim lokalnim izborima, Vučić je rekao da je uveren u pobedu, kao i da je "cilj stranke na izborima kao i uvek pobeda".

"Pobeda u svakom mestu, želja da uradimo sve u svakom mestu, za svaki grad, selo, naselje. Gde god da izgubimo čestitiaćemo, ali i da se podignemo što je moguće brže i da ponovo pobeđujemo. Ali, borićemo se, ali verujem da ćemo da pobedimo", rekao je Vučić.  

On je rekao da se danas održavaju izbori u Beogradu razlika u prednosti naprednjaka bi bila i veća nego na poslednjim izborima, i to, kako je rekao "zbog ponašanja opozicije posle izbora". 

Komentarišući predlog da Ana Brnabić na čelu Narodne skupštine, Vučić je rekao da je ona rekla da je za nju to ogroman izazov. 

"Zaslužila je da obavlja jednu od najviših državnih funkcija i verujem da će je obavljati u interesu građana Srbije", rekao je Vučić.

Postigli smo načelni dogovor za pravljenje Pokreta

Predsednik Srbije i član predsedništva Srpske napredne stranke izjavio je da su na sednici Predsedništva stranke načelno dali saglasnost za pravljenje Pokreta za državu i narod.

Na konferenciji za medije posle sednice, Vučić je rekao da se pokret ne pravi za izbore, već da bi se zemlji pomoglo u najtežim uslovima.

„Ekonomski su za nas najbolja vremena, ali geopolitički najteža, zbog Ukrajine. Ako se rat ne zaustavi do kraja maja, doći će do katastrofe neviđenih razmera. I u skladu sa tim moramo da se pripremimo. Mi smo mali i osetićemo posledice toga“, poručio je Vučić.

On je rekao da, u situaciji kada je Evropa proglasila militarizaciju kontinenta, moramo da podignemo našu namensku industriju, ako želimo da ostanemo suverena i vojno-neutralna zemlja.

Izvor: T a n j u g

VučićPokret za narod i državu
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva