:

:

TV Most

clock

Avgust 29, 2023   19:52

0

154

Vučić: Kurti namerno odugovlači da se sretne sa mnom u Briselu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti namerno odugovlači da se sastane sa njim u Briselu da bi, kako je rekao, obavio svoje prljave poslove na KiM.

"Ponudili su mi jedan datum da idem u Brisel, ali ne.  Kurti ima pametnija posla, jer on kupuje vreme za sprovođenje svojih pretnji u delo, u to sam siguran", rekao je Vučić.

"Za nekoliko meseci će neko pokušati da razgovara, a u međuvremenu, koliko je Srba uhapšeno, ranjeno, povređeno, koliko je lekova u srpskim bolnicama ostalo i koje su nove mere donete, od zakona o eksproprijaciji i primena eksproprijacije do toga što njegovi rokovi Srbima da moraju da napuste prostorije ističu, da bih on uzeo itd“, kazao je Vučić tokom obilaska sela Veliki Radinci.

Na pitanje novinara šta može da očekuje od sutrašnjeg sastanka sa američkim kongresmenom Majklom Tarnerom i izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, Vučić je odgovorio da to neće biti laki razgovori u uslovima gde se ceo svet bavi ratom u Ukrajini i gde postoji svakog dana uslovljavanje da se svrstate, jer ako niste sa nama, onda ste protiv nas.

„Postoje mnogi i u našoj zemlji koji bi na svaki način želeli da Srbija ne može da vodi svoju politiku i uživaju u tome da Srbija ne može da vodi svoju politiku. Prosto, ja mislim da je suština u tome da moramo da nastavimo da donosimo samostalno odluke, da znamo šta je to što činimo na evropskom putu, ali da čuvamo svoju zemlju“, poručio je Vučić. 

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g

KiMVučićKurtiBrisel
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva