:

:

TV Most

clock

Jul 07, 2021   12:14

0

49

Vučić: Ostaće upisano da je Podgorica pretekla Prištinu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, povodom najave usvajanja rezolucije o Srebrenici u kosovskoj skupštini, rekao je danas da je upozoravao na to, i naglasio da jedino iznenađenje to da je Podgorica u tome bila „revnosija“ i brža od Prištine.

Vučić je podsetio da je, kada je crnogorski parlament usvojio rezoluciju o Srebrenici, upozorio da će krenuti poplava istih rezolucija u svim parlamentima u okruženju, da će svi želeti jasno da se izjasne i izraze da su Srbi počinili genocid i pokažu svoje orpedeljenje tobože za dobrosuedske odnose, ali time pre svega zadaju Srbiji udarac. „Iznenađujuće je da je Podgorica u tome bila revnosija i brža od Prištine“, naglasio je on.

Te rezolucije, kaže, će se nastaviti, ali je izrazio uverenje da će negde moći da se izbegne zbog dobrih odnosa.

„Nažalost u istoriji će ostati da je Podgorica pretekla Prištinu“, istakao je Vučić.

Kazao je i da u Srbiji ima mnogo njih koji bi hteli da je Beograd pretekao Podgoricu, ali, dodaje, srećom, nisu na vlasti.

Upitan za dolazak Veslija Klarka na Kosovu rekao je da ne želi to da komentariše.

„Oni tamo imaju faktičnu vlast na terenu, šikaniraju Srbe svakog dana, ali ako želite da kažete da će da stvore silnu vojsku koja bi mogla da ugroziti Srbiju, postoje precizne matematičke računice, nemam straha“, objasnio je on.

Osim ljudskih resursa, dodaje, nemaju baš ništa.

„Nemam strah po tom pitanju, ali me brine, jer bilo kakav problem da se dogodi to će biti problem za nas jer, najbrže napredujemo i problem bi uticao na investitore. Više od 60 odsto direktnih stranih investicija završava u centralnoj Srbiji“, podsetio je on dodajući da je to ključno za nas.

Na pitanje da prokomentariše poruku izaslanika SAD za Balkan Metjua Palmera da ZSO mora da se primeni, rekao je da je zahvalan Palmeru i američkoj ambasado koji govore o neophodnosti primene ZSO.

„Međutim nisam siguran da će to neko želeti da čuje u Prištini. Naprotiv gotovo to nikoga tamo ne zanima“, zaključio je Vučić.

Izvor: Танјуг

VučićCrna GoraKiMRezolucija o Srebrenici
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?