:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Septembar 20, 2021   19:44

0

120

Vučić sa Bramercom o ukidanju tajnosti optužnica između Srbije i BiH

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je danas imao korektan razgovor sa glavnim tužiocem Rezidualnog mehanizma za krivične sudove Seržom Bramercom, a kao jednu od najvažnijih tema izdvojio je ukidanje tajnosti optužnica između Srbije i BiH.

 

"Jedna od tema koja je veoma važna jeste da pokušamo da ukinemo tajnost optužnica između Srbije i BiH, mislim da bi ljudi u Srbiji i BiH bili zadovoljni ako bismo takav dogovor postigli i da počnemo da verujemo jedni drugima", kazao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara.

Kako je dodao, razgovarali su kako da se napravi nekakav mehanizam međusobnog poštovanja između Srbije i BiH i da se pronađe način da se rešavaju takve stvari u budućnosti.

"To bi dodatno doprinelo razvoju pomirenja između Srba i Bošnjaka pre svega", kazao je predsednik Srbije i dodao da je bilo i drugih tema.

Na pitanje da li je jedna od tema bila i odluka Mehanizma koja je doneta 3. septembra o izručenju Vjerice Radete i Petra Jojića, koji bi trebalo da budu saslušani za 30 dana, Vučić je kazao da je prošlo 17 i da će ih proći još.

Izvor: T a n j u g

Serž BramercAleksandar VučićBiHSrbija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva