:

:

TV Most

clock

Jun 03, 2022   10:01

0

155

Vučić sa grčkim ministrom spoljnih poslova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova Grčke Nikosom Dendijasom.Susretu su prisustvovali i ministar spoljnih poslova Nikola Selaković i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova Grčke Nikosom Dendijasom koji boravi u zvaničnoj poseti Beogradu.

Selaković i Dendijas su prvo razgovarali tet-a-tet, a nakon toga je usledio sastanak dve delegacije.

Selaković se poslednji put sastao sa Dendijasom u novembru prošle godine u Atini kada su razgovarali o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu, ekonomskoj saradnji, evropskom putu Srbije i Zapadnog Balkana.

Dendijas je tada poručio da će Grčka nastaviti da pruža podršku evropskom putu Srbije koja, kako je naveo, pripada evropskoj porodici, kao i da Atina podržava dijalog Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom Brisela.

Dendijas je u utorak boravio u Sarajevu gde je razgovarao sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom i ministarkom spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Biserom Turković, a sledeće nedelje boraviće u Podgorici i Prištini.

Posete Dendijasa regionu najavljene su kao deo balkanske turneje uoči predstojećeg Samita Procesa saradnje jugoistočne Evrope koji će biti održan 10. juna u Grčkoj.

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g

VučićNikos DendijasJadranka JoksimovićNikola Selaković
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva