:

:

TV Most

clock

Februar 09, 2024   16:20

0

141

Vučić sa Guteresom o gorućim pitanjima bezbednosti i opstanka srpskog naroda na KiM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je imao srdačan susret sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guterešom sa kojim je, kako kaže, sumirao glavne poruke sa sednice Saveta bezbednosti UN o situaciji na Kosovu i Metohiji.

Sa Guterešom je, kako je naveo, govorio i o značaju otvorene debate o gorućim pitanjima bezbednosti opstanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

"Razmenili smo mišljenja i o aktuelnoj globalnoj situaciji, kao i o značaju Ujedinjenih nacija u geopolitičkoj areni, kao krovnog foruma u kojem treba raspravljati o svim relevantnim temama od značaja za budućnost svih nas", napisao je Vučić na Instagram nalogu budućnostsrbijeav.

U Njujorku je juče održana vanredna sednica Saveta bezbednosti o situaciji na Kosovu i Metohiji na zahtev Srbije na kojoj je govorio predsednik  Aleksandar Vučić.

19:35 - Doneli smo Guterešu pripremljena dokumenta u vezi sa ukidanjem dinara na KiM

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je generalnom sekretaru UN Antoniju Guterešu, sa kojim se sastao  u Njujorku, doneo pripremelje papire i dokumeta u vezi sa ukidanjem dinara na KiM.

,,Pre svega, doneli smo pripremljene papire i dokumenta vezane za ukidanje dinara. I to smo isporučili, dakle, u pisanoj formi. Razgovarali smo o svim problemima na Kosovu i Metohiji, u našem regionu", rekao je Vučić za RTS.

Istakao je da je Gutereš neko ko dobro poznaje probleme u našem regionu. 

,,On dobro poznaje situaciju tu, razgovarali smo o geopolitičkim prilikama, o sinoćnoj sednici Saveta bezbednosti, o značaju Ujedinjenih nacija", rekao je Vučić.

Izvor: T a n j u g, TV Most; Foto: instagram/buducnostsrbijeav

VučićGutereš
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva