:

:

TV Most

clock

Oktobar 30, 2023   23:40

0

111

Vučić: SNS donela velike promene i promenila lice Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, odgovarajući na pitanje, da li su se "osilili" lokalni funkcioneri, da ništa nije idealno ni u porodicama, a kamoli u političkoj partiji sa stotinama hiljada članova.

"Ali je ta partija donela sve ove promene, promenila lice Srbije, ta partija je promenila činjenicu da ambasadori i tajkuni biraju vlade u ovoj zemlji. Ta partija je pokazala da Srbija može da se gradi mnogo brže, ta partija zajedno sa koalicionim partnerima učinila je da Srbija danas izgleda potpuno drugačije", rekao je Vučić.

Kaže da primedbe ima, da o tome razgovaraju, ali nema gneva.

Upitan da li ima funkciju u SNS, Vučić je odgovorio da je član SNS i da ne zna da li je u nekom od organa.

"Nisam predsednik, za mene je bila najveća čast da vodim tu partiju 10 godina, to su bile godine velikih uspeha, ali ja nisam rekao - posle mene potop", rekao je Vučić i dodao da sa zadovoljstvom izgovara ime Miloša Vučevića kao predsednika SNS, kao što će sa zadovoljstvom izgovarati i ime sledećeg predsednika Srbije.

"Pošto sam siguran da će biti neko za koga verujem da će moći na najbolji način da nasledi ono što sam ja radio i pre mene predsednik Tomislav Nikolić. Verujem da će biti neko takav, imaće svu moju podršku jer se život ne završava odlaskom sa neke funkcije", dodao je Vučić.

Rekao je i da su ga u SNS pitali da bude nosilac lista.

"Oni su rekli, mi smo uradili istraživanja, i u istraživanjima ti si, predsedniče Vučiću, i dalje najpopularniji, pa ako hoćeš da budeš nosilac naših lista, tako možemo da maksimizujemo naše glasove, da pokušamo da dobijemo poverenje naroda da možemo zemlju da guramo napred, ja sam rekao, to mi je najveća čast sve sto mogu da vam pomognem", rekao je Vučić.

Naveo je i da neće moći da ide na svaki miting zbog obaveza.

"Idem u Pariz na mirovnu konferenciju pred 11. novembar, a imam još nekoliko takvih poseta", rekao je predsednik.

Problem opozicije je što ih se ne plašim

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je problem opozicije što ih se ne plaši, jer zna ko su i kako bi vodili Srbiju, i odbacio sve optužbe opozicije zbog izbornog slogana 'Srbija ne sme da stane', istakavši da je to bila njegova politika proteklih meseci.

"Njihova je politika bila Srbija mora da stane, a oni su sad kao iznenađeni sloganom. To je moj odgovor, Srbija ne sme da stane, i to su slušali pet meseci. Svakoga dana, kada su nam zaustavljali autoputeve, kada su zaustavljali ljude, maltretirali trudnice, maltretirali sve žive, što su mnogo jaki, prepametni itd. Dakle, sve su to radili. A mi smo samo govorili, radite, puštaćemo vas sve dok ne ugrožavate fizički integritet ljudi. Sve zakone kršite i to ćemo da vas puštamo. Samo nemojte da ugrožavate fizički integritet ljudi. Ali smo sve vreme govorili, ali mi moramo da radimo. Srbija ne sme da stane. Mi moramo da budemo mnogo uspešniji. I oko toga nema igre”, poručio je Vučić na TV Hepi. 

On je dodao da misli da to mora da bude izbor građana Srbije, a bude li drugačiji, oni će im čestitati i reći, izvolite.

“Pa da vidimo te vaše velike stručnjake, od kojih nijedan nije bio u stanju ni školu da završi. Moraju najgori da dođu. Da i oni imaju svoje predstavnike”, rekao je Vučić.

Vučić se osvrnuo i na lidere desnice za koje je rekao da pokušavaju da se dodvore, kako je rekao, lažno-liberalnim i lažno-globalističkim krugovima i da su iz šinjela lažnih komunista ušli u šinjele lažnih evropejaca.

“Kod ovog Francuza je to oduvek bilo očigledno da je želeo samo da pripada tom delu i da nikada nije ni imao suštinsku ideologiju, jer je bio u DSS-u i kada nam je zemlja bukvalno uništena i propadala, pa reč nije rekao. A drugi lider desnice, pošto nije iz Beograda, uvek je želeo, iz meni nepoznatog razloga, da se dodvori krugu dvojke i da njima pripada. Samo da bi dobio nekakvu podršku od onih kojima ni po čemu ne pripada”, rekao je Vučić i dodao da ne razume njihovu mržnju prema njemu lično.

Kako je rekao, ti desničarski lideri su samo čeznuli da odu na N1 i Nova S, da budu priznati i da ih, kako je rekao, neko u kafiću tapše po ramenu. 

Vučić je podsetio da su se stranke desnice držale po strani kada su počele demonstracije Srbija protiv nasilja, kada su, kako smatra, zloupotrebljene tragedije u školi Vladislav Ribnikar i u okolini Mladenovca.

“Nisu učestvovale u tome. Ali sad su, kao po komandi, ušli u igru. Zato što je došlo vreme odluke. Je li to iz njihove glave ili je neko njihov? Da neka sami gledaoci razmisle. Neka sami gledaoci razmisle. Da li je iz njihove glave ili je iz nečije kancelarije", rekao je Vučić.

Istakao je da je svima je bilo korisno da ga te demonstracije makar pripitome ili oslabe.

  “Njihov je problem sa mnom u tome što ih se uopšte ne plašim, što znam koliko malo vrede, što znam kako su upravljali Srbijom, što znam kako bi upravljali Srbijom. Kad ljudi misle da je nešto nemoguće da se vrati unazad, da se točak istorije okrene unazad, moguće. I to je veoma jednostavno, vrlo lako. A mi znamo kako su američki ambasadori sa nekim tajkunima na večerama pravili srpsku vladu. Nije to tajna, Kameron Manter je deo toga. To je radio Manter zajedno sa Miškovićem i sa socijalistima i demokratama”, rekao je Vučić.

"Ali radi se o tome da vlast koja ima podršku je opasna za velike centre moći. Oni više vole marionetsku vlast koju su oni napravili i koja će im odgovarati. Da ih oni postave na vlast. Zato su i ovi svesni da nemaju podršku u narodu, pa oni sanjaju da ih neko metne na vlast”, zaključio je Vučić.

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g

VučićSNSopozicija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva