:

:

TV Most

clock

Mart 31, 2023   16:40

0

134

Vučić: Stano potvrdio da smo u pravu, nastaviću da se borim za narod na KiM, pozivam na mir i razgovore

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je, odgovarajući na pitanje novinara u Novom Pazaru povodom navoda da večeras ističe rok za preregistraciju vozila na severu Kosova i Metohije i da li će KM tablice moći i dalje da se koriste na tom prostoru rekao da je portparol službe za spoljne poslove EU Peter Stana potvrdio da sporazum Beograda i Prištine od 23. novembra nema postavljeni krajnji rok.

Vučić je istakao da sporazum nema datum isticanja, dodajući i da je EU rekla da je Srbija u pravu.

On je naglasio da će nastaviti da se bori za narod na Kosovu i Metohiji koji trpi velike pritiske od vlasti u Prištini i da će to činiti stalnim pozivima na mir i razgovore.

"Borimo se, radimo šta možemo, dobili smo danas potvrdu EU da smo mi u pravu, a da li je EU u stanju da privoli Kurtija da to uradi ili ne... Šta rade naši politički protivnici i njihovi medijski eksponenti, pokušavaju da vam kažu kada Kurti nešto jednostrano izvede i kada on sprovodi teror nad našim građanima, da za to nije Kurti kriv već Vučić, a kojim sredstvima da sprečim nasilje nad Srbima osim stalnim intenzivnim pozivima na mir, razgovore, dogovore, kompromise i sve drugo", rekao je Vučić.

On je postavio pitanje da li je njegova krivica što je na Jarinju i Brnjaku postavljeno ono što neki nazivaju graničnim, a neki administrativnim prelazom, podsećajući da je to učinjeno 2011. godine.

"Boriću se uvek i uvek ću biti uz naš narod i daću sve od sebe da pomognem našem narodu na KiM koji trpi svakako ogroman pritisak i politički i svaki drugi od vlasti u Prištini koji ne mogu zbog svojih internih stvari da objasne šta je to što moraju da urade pa svaki dan moraju da izlaze i govore protiv Zajednice srpskih opština, tablica i svega drugog", rekao je Vučić.

On je naveo da Srbija ne može da promeni stav prištinskih vlasti i njihovo mišljenje, dodajući da ne razume gde je tu krivica naše države, jer je uvek samo rađeno ono što se može, svim srcem, snagom i energijom, a na kraju je stigla potvrda EU da je Srbija u pravu.

"Pa šta još tražite od mene, šta još očekujete od mene, od bilo kog predstavnika vlasti u Beogradu", upitao je Vučić.

Izvor: TV Most; Foto: TV Most

VučićKiMpreregistracijaNovi Pazar
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva