:

:

TV Most

clock

Decembar 20, 2022   21:45

0

99

Vučić: Važna poseta Azerbejdžanu, razgovori o energetici

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je njegova poseta Azerbejdžanu veoma važna, navodeći da Srbija ima istinski prijateljske odnose sa tom zemljom.

“Nedavno je predsednik Ilham Alijev bio u Srbiji, veoma poštujemo njegov rad, ne samo od rusko-ukrajinskog sukoba već godinama unazad”, rekao je Vučić za TV Pink.

On je istakao da ga sutra očekuju važni razgovori po pitanju energetike, od električne energije, preko podvodnog kabla od Rumunije i Mađarske, što je projekat koji bi predstavljao zamenu za energente iz Rusije, pa sve do vojne industrije.

Vučić je rekao da su sa njim i ministri Dubravka Đedović i Siniša Mali, dodajući da je Srbija došla u snažnom sastavu i da će se voditi razgovori u sferi vojne industrije.

Predsednik je naveo da je vojna industrija mnogo bolja nego ranije, ali “da ne možete nikada da budete zadovoljni ako želite snažnu vojsku”.

“Nešto što smo naručivali sa Zapada dobijamo poslednjih dana…”, rekao je Vučić i najavio da će govoriti o tome narednih dana. 

Kaže da nije zadovoljan načinom na koji funkcionišu fabrike u vojnoj idnustriji, ali je srpska situacija, odnosno vojska i odbrambeni sistem 10 do 15 puta snažniji nego što je to bio slučaj pre 10 godina.

“Mi smo imali jednu ‘dvadesetdevetku’ koja je mogla da poleti, a danas 14, svaka do zuba naoružana”, rekao je Vučić.

Povodom najave da će Turska da da ''barjaktare'' Prištini, Vučić je rekao da će to uticati na odnose sa tom zemljom.

“Ali to znači da moramo imati pripremljenu protivvazduhoplovnu odbranu, lovačku eskadrilu, da budu u stanju da odgovore na izazove, a na stranu to što nemaju pravo da ih naoružavaju”, rekao je Vučić.

Verujem, rekao je Vučić, da ćemo do maja uspeti da se pohvalimo dronovima “kamikaze” i drugim bespilotnim letelicama. 

Izvor: T a n j u g; Foto: printskrin/TV Pink

VučićAzerbejdžan
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva