:

:

TV Most

clock

Mart 13, 2021   21:18

0

178

Vučić: Zdravlje bitan stub svake države, vakcinisaću se u četvrtak ili petak

Zdravlje je postalo sve važnije i jedan je od glavnih stubova svake države, pored vojske, ekonomije i broja stanovnika, elementi sa kojima zemlje u budućnosti dočekuju sopstveno vrednovanje, poručio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Vučić je, za TV Pink, kazao da sve više suverenih zemalja sarađuje u multipolarnom svetu i pokušavaju da obezbeđuju svojim građanima najviše dobrobiti.

"Nama fabrika vakcina, koja neće previše da košta, koštaće koliko jedna bolnica i to ona koju smo za četiri meseci izgradili, možda i značajno manje. Vredeće više od kupovine deset lovaca koji bi bili 10 puta skuplji. To govori da je postalo strahovito važno zdravlje, da je to jedan od stubova države - zdravlje, vojska, ekonomija, i broj stanovnika“, objasnio je on.

Vučić je kazao da Srbija ne može da se meri sa Turskom koja ima 90 miliona stanovnika, sa Indijom i Kinom sa više od milijardi stanovnika, ali moći će u zdravstvu da stiže i prestiže mnoge.

On se, s tim u vezi, osvrnuo i na povećanje kreditnog rejtinga Srbije.

Istakao da gotovo niko nije povećao kreditni rejting, te da je to fantastična vest za Srbiju, što znači da ima stabilne javne finansije, brzu napredujuću ekonomiju, što za građane znači da imaju sigurnost da se nalazimo na dobrom putu.

"Ekonomija je najsnažniji stub, koji stolicu suštinski drži“, naglasio je on.

Što se posete Bahreinu tiče kaže da je srpska delegacija izvanredno primljena, da je imala odličnu prezentaciju.

Kazao je da se radi na mnogo frontova i da misli da je sa Bahreinom započeta velika stvar, koja će se već za par meseci završiti.

Vakcinisaću se u četvrtak ili petak u Merošini ili Žagubici

Predsednik  je večeras najavio da će se vakcinisati u četvrtak ili petak u Merošini ili Žagubici.

"Pošto sam rekao da ću da budem sa svojim narodom, ja ću u četvrtak ili petak u Merošinu ili Žagubicu i primiću baš kinesku vakcinu", rekao je Vučić za Pink.

Dodao je da će onda i on morati da izvadi antitela da bi mogao da dokaže ukoliko želi da putuje.

"Do tada ja ne mogu da idem u Brisel. Nemate pojma koliko mi je žao i teško zbog toga, užasno", dodao je Vučić komentarišući vest da bi EU mogla da donese odluku da priznaje samo one vakcine koje su oni odobrili, a da ne priznaju kinesku.

Kazao je da se tako radilo o pristupu po kome se "stavljaju zastave ispred vakcina" i da neko prima vakcinu ili na osnovu toga da li mu se zastava nečije zemlje sviđa ili ne.

Prvi put imamo ogroman efekat od vakcinacije

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras da se po prvi put u Srbiji vidi veliki efekat od vakcinacije kod broja zaraženih i to kod onih koji su revakcinisani pre 15 dana.

Vučić je rekao da tu dobru vest može da saopšti posle razgovora sa premijerom Anom Brnabić.

"Prvi put vidimo efekat, posle prve vakcine bilo je više zaraženih nego onih bez vakcine jer su se ljudi opuštali. Sada prvi put vidimo ogroman efekat vakcine i broj zaraženih kod vakcinisanih drastično pada u odnosu na one koji se nisu vakcinisali", rekao je Vučić za Pink.

Dodaje da se to najviše odnosi na one kod kojih je prošlo 15 dana od revakcine.

Izvor: Танјуг

Vučićzdravstvovakcinacija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva