:

:

TV Most

clock

Septembar 21, 2023   19:34

0

74

Vučićev govor je veliki doprinos predsednika jedne male džave jačanju uloge UN

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao predsednik jedne male države dao je govorom na Generalnoj skupštini veliki doprinos jačanju uloge UN, ocenio je večeras predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Decun koji je čestitao predsedniku Vučiću na hrabrosti da kaže sve što je rekao.

"Bio je to veliki doprinos predsednika jedne male države jačanju uloge UN, izuzetno zlaganje, snažno, često i veoma oštro, za poštovanje principa povelje UN i međunarodnog prava, ali i upozorenje šta se dešava i šta može da se desi kada veliki gaze te principe", rekao je Drecun za Tanjug. 

Prema njegovim rečima predsednkov govor je bila jedna uravnotežena analiza onoga šta treba da predstavljaju UN i zagalaganje da se ojača uloga UN.

Vučić se, kako kaže u govoru na Generalnoj skupštini UN vratio na temeljni uzrok krize na KiM - a to je delovanje etničkog čišćenja terorističke OVK i zločinačko bombardovanje naše zemlje koje je bilo na način da su bili pogaženi svi ključni principi i kompletna povelja UN, tako što je izvedeno od strane najmoćnijih zapadnih država sveta bez odborenja SB UN.

"Za sve što je predsednik rekao bila je potrebna velika hrabrost da se to kaže u lice onima koji su to uradlili i to za govornicom Generalne skupštine UN. Svaka cast predsedniku Vučicu na tome", rekao je Drecun i dodao da je i on za to da nikada ne treba da se prećute takve stvari.

Drecun je dodao i da deli mišljenje predsednika Srbije o stavu vezanom za Nemačku.

"Nemačka se nije pokazala kao principijelna država. Takvom politikom - jednim odnosom prema Ukrajini, a drugačijim prema Srbiji kada je reč o teritorijalnolom integritetu, diskreditovala se kao moguća stalna članicu UN", rekao je on.

Vučić je, kako kaže, govorio i o tome da je važno da se Agenda 2030 iskoristi za dobrobit čovečanstva, da se nauka stavi u funkciju ekonomskog razvoja.

Pomenuo je i inicjiativu Otvoreni Balkan i pozitivne rezulate koje je dala, što je, kako je ocenio Drecun veoma značajno.

Izvor: T a n j u g; Foto: TV Most

VučićDrecunGeneralna skupština UN
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva