:

:

TV Most

clock

Februar 03, 2023   16:17

0

137

Vujičić: Politika opozicije prema Kosovu i Metohiji "čist amaterizam"

Narodna poslanica sa Kosova i Metohije,  Danijela Vujičić, rekla je danas na sednici Skupštine Srbije o KiM da je nakon jučerašnjeg dana shvatila da je pogrešila što je mislila da je KiM kolevka svakom Srbinu, kao i da je politika opozicije prema KiM "čist amaterizam".

"Juče su pale sve maske. Želim da se zahvalim predsedniku za sve što čini za KiM i što čuvamo mir. Pokazali ste da poštujete institucije. Ne bih se možda ni zahvalila da su svi prethodni predsednici imali ovakvu odgovornost. Pokazali ste razliku između politikanstva i odgovornog vođenja Srbije", rekla je ona.

Ona je naglasila da Srbi sa KiM apeluju na jedinstven stav i da insistiraju na tome da narod shvati da su sva vera i nada uperene u Beograd.

"Čitava moja generacija je odrastala uz krvavi petak, subotu, proleće. Kada sam govoirla da bi trebalo da naučimo nešto od Albanaca, to je da budemo jedinstveni. Kada nismo jedinstveni to se završi sa metkom u čelo našem detetu. Sve protiv jedinstva znači metak u čelo detetu", rekla je Vujičić.

Dodala je da Srbi sa KiM, koji slušaju zasedanje u galeriji skupštine nisu kriminalci već patriote i da su krivi samo zato što su Srbi i što su njihova deca rođena "iza žice".

"Vi ste kriminalizovali Srbe i slali depeše stranim ambasadorima o nekim lošim momcima. Da li su sinovi Milana Radoičića krivi što im je otac patriota i što se bori za svakog Srbina na KiM. Verovaću vam da volite Kosovo kada promenite narativ. I nismo mi građani sa KiM, već Srbi sa KiM", rekla je Vujičić.

Ona je kazala da se na Kosovu vodi politika Džafera Deve i da svakog Srbina boli nejedinstvo.

"Da li gledamo u isto Kosovo - ne. Znam da će KiM braniti i Vučić i SNS dok dišemo, a vi dok vam traju mandati. Želim samo da obavestim Vojislava Koštunicu da će Srbija pobediti sa ili bez Aljbina Kurtija", rekla je ona.

Izvor: TV Most, T a n j u g; Foto: privatna arhiva

KiMSkupština Srbije o KiMVujičićopozicija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva