:

:

TV Most

clock

Januar 18, 2024   13:21

0

143

Vuksanović: Lokalne vlasti u Zvečanu vrše opstrukciju; Peci: Sastanak kad se predsednik Skupštine vrati s puta

Gradonačelnik Zvečana, Iljir Peci izjavio je da danas nije mogao da primi predstavnike Inicijativne grupe za smenu gradonačelnika kako bi sa njima dogovorio mehanizme za potpisivanje peticije za njegovu smenu zato što je predsednik Skupštine opštine bio poslovno u Glogovcu. Zastupnik građana za peticiju u Zvečanu Darko Vuksanović poručio je da lokalne vlasti i dalje opstruišu potpisivanje peticije za smenu gradonačelnika.

“Neka oni sami zakažu sastanak i vreme, pa ćemo im biti na raspolaganju. I sada bismo mogli da održimo taj sastanak, ali nismo bili obavešteni, a pošto predsednik Skupštine nije ovde moramo da sačekamo da se vrati u popodnevnim časovima”, rekao je Peci i objasnio da bi do sastanka moglo da dođe već oko 14 časova.

“Ja kao gradonačelnik i predsedavajući smo spremni da uradimo sve što je potrebno da bi se ispoštovao zakon i građani i da se cela procedura završi kako treba. Možemo u 14 časova da opet održimo sastanak sa Inicijalnom grupom, odnosno kada njima bude odgovaralo. Samo neka nas obaveste i mi ćemo ih sačekati i bićemo im na raspolaganju da se ovo završi što pre i na najbolji način”, rekao je Peci.

On je rekao da su juče iz policije oko 15 časova dobili zvaničnu informaciju da Inicijativna grupa želi da se sastane sa predstavnicima opštine i da su ih čekali od 16.30 do 17.10, ali da se niko nije pojavio.

Vuksanović je, međutim, kazao da su organizatori potpisivanja učinili sve da se ispoštuje administrativno uputsvo, dodajući da će u 14 sati opet otići u Skupštinu opštine kako bi mogli da dobiju sva potrebna dokumenta i započnu taj proces.

"U više navrata smo slali mejl predsedavajućoj Skupštine opštine na koji nismo dobili odgovor", kazao je Vuksanović.

Kako dodaje, juče su u 16 časova otišli do Policijske stanice da prijave potencijalno mesto za prikupljanje potpisa na šta im je odgoivoreno da moraju da imaju overenu saglasnost predsedavajuće Skupštine opštine Zvečan.

"U 17.15 sam dobio mejl u kojem me obaveštavaju da je u 16.30 bio zakazan sastanak za koji mi uopšte nismo znali, nismo bili upućeni u to. Na taj mejl sam odgovorio da smo spremni da dođemo u 9 sati, kada smo i bili jutros. Prvo su nam rekli da sačekamo da dođe prevodilac, posle su nam rekli da sačekamo da dođe predsedavajuća Skupštine opštine koja je odsutna do 14 sati", ispričao je Vuksanović.

Ističe da su spremni da se odazovu tako da će u 14 sati biti u zgradi Skupštine opštine Zvečan.

Građani Severne Mitrovice i Leposavića počeli su juče sa potpisivanjem peticija za smenu gradonačelnika u svojim opštinama, što je procedura predviđena administrativnim uputstvom kosovskog Ministarstva lokalne uprave iz septembra prošle godine, dok građani Zvečana i dalje čekaju da se organizuje potpisivanje.

Izvor: Kosovo online; Foto: Kosovo online

KiMZvečansmena gradonačelnikapeticija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva