:

:

TV Most

clock

Decembar 19, 2018   17:28

0

185

Vulin i Čepurin o bezbednosnoj situaciji i saradnji

Ministar odbrane Aleksandar Vulin danas je sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji Aleksandrom Čepurinom razgovarao o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji i unapređenju saradnje u oblasti odbrane.

Ministar Vulin je zahvalio Ruskoj Federaciji na punoj podršci naporima Srbije na sednici Saveta bezbednosti UN, da ukaže na protivpravno formiranje tzv. vojske Kosova, kao i zahtevu da se razoruža ta nelegalna oružana formacija na Kosovu i Metohiji.

Ambasador Čepurin ponovio je da Ruska Federacija pruža punu podršku Srbiji u njenim naporima u vezi sa situacijom na Kosovu i Metohiji, saopštilo je Ministarstvo.

Konstatovano je da su odnosi Srbije i Rusije na veoma visokom nivou, kao i da je u prethodnom periodu došlo do dodatnog jačanja saradnje u oblasti odbrane, naročito u okviru vojno-vojne i vojnotehničke saradnje, a koja prati odlične opšte i političke odnose dveju zemalja.

Razvoju odnosa Srbije i Rusije doprinosi i ličan odnos dva vrhovna komandanta, Aleksandra Vučića i Vladimir Putina.

Ministar Vulin se zahvalio ruskom kolegi, Sergeju Šojguu, na ličnom doprinosu da se vojno-tehnička saradnja unapredi i ojača, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Taнјуг

VulinČepurin
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva