:

:

TV Most

clock

Februar 19, 2024   15:06

0

71

Vulin: Nepotpisani Ohridski sporazum "baš ni malo" ne obavezuje Srbiju

Srbiju obavezuje potpis u Briselu, a nepotpisani takozvani sporazum u Ohridu baš ni malo, izjavio je danas doskorašnji direktor BIA i osnivač Pokreta socijalista Aleksandar Vulin, povodom izjave specijalnog izaslanika nemačke vlade za Zapadni Balkan Manuela Zaracina da je za tu zemlju ključno da obe strane počnu primenu Ohridskog sporazuma.

"Za izaslanika Vlade Nemačke Manuela Zaracina takozvani Ohridski sporazum mora da se primeni kao novi preduslov integracija Srbije u Evropsku uniju. Za Zaracina je nepotpisani takozvani sporazum u Ohridu presudan, ali potpisani Briselski sporazum, nije", istakao je Vulin u saopštenju.

On je ukazao da Srbiju obavezuje potpis u Briselu, a nepotpisani sporazum u Ohridu "taman onoliko koliko Evropsku uniju obavezuje njena reč i potpis na Briselskom sporazumu - dakle ni malo".

"Ostaje enigma šta obavezuje Zaracina i Šiptare pošto ih zdrav razum, potpis ili reč ne sputavaju", poručio je Vulin.

Manuel Zaracin je ranije izjavio da Nemačka čini sve kako bi došlo do napretka u dijalogu Beograda i Prištine, kao i da ta zemlja podržava Ohridski sporazum i da želi da obe strane počnu što pre da ga implementiraju.

On je u izjavi za Dojče vele na albanskom jeziku rekao da misli da je to ključno.

Izvor: T a n j u g; Foto: AP

KiMVulinOhridski sporazum
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva