:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Mart 27, 2024   13:35

0

54

Vulin: Pokušaće da u GS UN donesu rezoluciju o genocidu, ukinu platni promet u RS

Doskorašnji direktor BIA Aleksandar Vulin rekao je u kontekstu pritisaka na Srbiju i Republiku Srpsku da se planira da se u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija usvoji rezolucija o genocidu, te da Republici Srpskoj prete ukidanjem platnog prometa.

 

,,Pokušaće da donesu rezoluciju da je Srbija genocidna i da su Srbi genocidni, govorim da će pokušati da uhapse Milorada Dodika, pokušaće da ukinu platni promet u Republici Srpskoj, pokušaće da hapse ljude zato što ne poštuju odluke (Kristijana) Šmita", rekao je Vulin na TV Pink.

On je naveo da bi u Generalnoj skupštini 27. aprila trebalo da se usvoji rezolucija o genocidu, ista ona, kako kaže, koja je sprečena radom predsednika Vučića i predsednika Vladimira Putina 2015. godine.

,,Izbegli su Savet bezbednosti gde su naši pravi prijatelji Kina i Rusija koji bi to sprečili svojim vetom, sada će da puste u Generalnu skupštinu UN da se glasa. Ideja je da se 27. aprila izglasa ta rezolucija, naravno da se mi proglasimo genocidnim narodom i da se 11. jul, dan kada se desio incident u Srebrenici, proglasi međunarodnim danom genocida. Sponzori te rezolucije su Ruanda i Nemačka", tvrdi Vulin.

Smatra da je to ,,šira priča" i da Nemačka govori ispred EU, kao i da, prema njegovom mišljenju, SAD ispred NATO podržavaju tu rezoluciju plus ,,islamske zemlje".

Govoreći dalje o pritiscima, Vulin je rekao i da je pre nekoliko dana Amerika zapretila Srbiji jer je nabavila ruski moćni protivdronski sistem koji u Ukrajini obara dronove bajraktar i objasnio da je takvim dronovima Turska opremila Kosovo.

Naveo je i da je visoki predstavnik u BiH Šmit počeo da koristi tzv. ,,bonska ovlašćenja", da je, kako kaže, nametnuo izmene i dopune izbornog zakona u BiH.

,,Sledeće jeste dalje korišćenje bonskih ovlašćenja, krenuće na to da procesuira svakoga ko ne poštuje njegove odluke, izmišljaće priče o tome da se ruši Dejtonski sporazum i naravno u sve to će uplesti i lažne optužbe o korupciji, pred sudovima gde su i tužioci i sudije Amerikanci. Zajedno sa SAD i Velikom Britanijom radiće na tome da se u potpunosti demontira Republika Srpska", rekao je Vulin.

Vulin kaže i da okruženju predsednika Vučića postoje ljudi koji rade za CIA, protiv predsednika i da ne rade za Srbiju, dodajući da je Vučić taj koji će odlučiti o svakom daljem koraku.

Izvor: T a n j u g; foto: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva