:

:

TV Most

Foto: MUP Srbije

clock

Mart 15, 2021   13:09

0

194

Vulin primio ultramaratonca Spajića

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin čestitao je danas pripadniku Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) i najboljem ultramaratoncu Jovici Spajiću na pobedi u jednoj od najzahtevnijih trka na svetu "Iditarod 350“, u američkoj državi Aljaska.

 

Jovica Spajić pobedio je u trci "Iditarod 350“, čija je staza duga 352,3 milje (565 kilometara), a temperatura tokom trke ide i do minus 25.

Spajić je stazu prešao za sedam dana, četiri sata i 29 minuta i do cilja stigao 27 sati pre drugoplasiranog ultramaratonca, koji je za njim zastao oko 65 kilometara.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unuatrašnjih poslova, Vulin, koji je Spajića za ostvareni podvig novčano nagradio, istakao je da Ministarstvo unutrašnjih poslova ne čini samo oprema i tehnika, već na prvom mestu ljudi.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova neće dozvoliti da u narednom periodu ovakvi takmičari i pripadnici Ministarstva razmišljaju o kotizacijama ili avionskim kartama. Ministarstvo unutrašnjih poslova učiniće sve da se oni koncentrišu na svoj zadatak, da što bolje predstave Ministarstvo, svoju jedinicu i našu voljenu Srbiju“, istakao je ministar.

On je naglasio da za razliku od kolega sa kojima se takmiče, ovi ljudi imaju svoj posao i da su oni prvo i pre svega pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, pripadnici SAJ-a i dobri policajci.

Spajić je rekao da je trka bila izuzetno zahtevna u svakom segmentu, fizički, mentalno, logistički, ali da je dao i poslednji atom snage i sve od sebe da opet na pravi način predstavi Srbiju, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Specijalnu antiterorističku jedinicu, porodicu, prijatelje...

On je objasnio da za ovu trku ne postoji prijava, već da se u njoj učestvuje po pozivu na osnovu ranijih kvalifikacija, za koje se izborio s nekoliko vezanih pobeda na velikim zimskim ultramaratonima po celom svetu.

Izvor: T a n j u g

Jovica SpajićAleksandar VulinSAJMUPultramaraton
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva