:

:

TV Most

Foto: RSE

clock

Jul 03, 2019   10:50

0

123

Vulin: Priština želi da predstavi da nema humanitarne krize na KiM

Kamionima sa robom koje je Ramuš Haradinaj poslao na sever KiM Priština je želela da predstavi da nema humanitarne krize u srpskim opštinama i da ima hrane, kaže ministar odbrane Aleksandar Vulin i dodaje da su tu akciju nazvali humanitarnom, a da su zapravo robu prodavali narodu bez računa.

"Akciju u kojoj otvorite kamion i prodajete robu za keš oni su pokušali da predstave kao humanitarnu. Šta je tu humanitarno? Mislio sam da će da dele nešto ugroženom narodu, a oni došli i prodaju robu, bez fiskalnog računa, samo za keš. Oni su navikli na keš", rekao je Vulin za televiziju Pink.

On kaže da je Priština pokušala da predstavi da nema humanitarne krize na severu KiM, da ima hrane i da to oni mogu da obezbede.

"Ima hrane na kamionu, pa se grebite i otimate, a niko ne govori o ukidanju takse da ljudi mogu normalno da se snadbevaju robom", naglasio je ministar i dodao da se sada govori samo o posledicama, a ne govori o uzroku, da se govori da nema hrane, a ne pominje se da su do toga dovele takse od 100 odsto.

Priština, kako kaže, zauzela je stav da takse ostaju, ali će "humanitarno da prodaje robu sa kamiona". 

Na sve to, podseća, međunarodna zajednica ćuti ili stižu mlaka saopšenja da Priština treba da ukine takse.

"Ako mislite da treba da ukine takse kažite im - nema vizne liberazacije, zamrzavamo vašu imovinu, zabranjeno vam je kretanje, ubrzaće se rad suda za ratne zločine... Od njih stiže- neka obe strane nađu način za dijalog. Kakav dijalog? O čemu da se priča kada niste u stanju da obezbedite elementarni život Srba", naglasio je ministar.

Dodaje da se sve to radi da bi Srbi napustili sever KiM, jer Priština ne želi Srbe već samo zemlju.

Izvor: T a n j u g

VulintakseKiMdijalog
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva