:

:

TV Most

Foto: mod.gov.rs

clock

Januar 25, 2020   16:25

0

119

Vulin: Srbija se ponosi pripadnicima sistema odbrane

"Predsednik Republike Srbije i vrhovni komandant VS Aleksandar Vučić uvek insistira da svi pripadnici sistema odbrane moraju biti na isti način nagrađeni i čuvani i da na isti način moraju da osete da se njihova država ponosi njima, kao što se oni ponose svojom zemljom i svojim narodom", rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Aleksandar Vulin, je u prisustvu načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića, priredio prijem u Svečanoj sali Doma Garde na Topčideru za pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova i Bezbednosno-informativne agencije, dobitnike nenovčanih nagrada, saopštilo je resorno ministarstvo.

Boravakom u objektima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije namenjenim za odmor i rekreaciju sa jednim članom porodice ili pratiocem u trajanju od sedam dana, nagrađena su 302 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, 20 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i 10 pripadnika Bezbednosno-informativne agencije. 

Ministar Vulin je naveo da su nagrađeni svi oni koji čine jedinstven sistem odbrane.

Ministar odbrane je podsetio da je bilo vremena kada su sistem odbrane urušavali, planski i namerno, kada su ga umanjivali, kada su dozvoljavali da o vojsci, policiji i BIA odlučuju stranci. 

Prema njegovim rečima, ovo je način da se vojska zahvali svim onim najboljim, svima onima koji su, kada je bilo najteže odgovorili na poziv svoje zemlje i bili tu kada je rukovodstvo kosovskih Albanaca pokušavalo da izazove sukobe na čitavom Balkanu upadajući na sever Kosova i Metohije.

Bili su tu i kada je trebalo spasavati decu iz zamrznutih reka, bili su tu kada je trebalo pomagati civilnom stanovništvu", naglasio je Vulin.

Svako od njih je zaslužio ovo priznanje mnogo puta, a ovo je, kako je dodao, način da se danas izrazi zahvalnost svima onima koji su jedinstveni sistem odbrane koji čini vojska, policija i BIA učinili tako vrednim ponavljanja i vrednim bezbedne, sigurne i stabilne Srbije.

U ime nagrađenih, okupljenima se obratio komandant 41. pešadijskog bataljona Četvrte brigade kopnene vojske potpukovnik Saša Vučković, koji je istakao da će i u narednom periodu, kao i do sada, sve zadatke izvršavati uspešno, na dobrobit Vojske Srbije i Republike Srbije.


"Meni, kao vojniku i ostalim nagrađenim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, ove nagrade znače afirmaciju dosadašnjeg rada i truda. Vojnici nagrade ne gledaju kao obavezu, ali će nam u narednom periodu siguran sam dati motivaciju da radimo još kvalitetnije i srčanije i da realizujemo sve dodeljene zadatke u cilju očuvanja mira, naroda i države", poručio je potpukovnik Vučković.

Među nagrađenima, na prijemu koji je organizovan u želji da se istakne briga o pripadnicima sistema odbrane i ukaže na činjenicu da svaka pohvala pozitivno deluje na osobu koja je dobija i stimuliše je da svoj rad obavlja još bolje i kvalitetnije i na taj način daje doprinos sveukupnom prosperitetu Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, bila je i Sanja Peruničić iz Uprave za nabavku i prodaju Ministarstva odbrane.

"Ova nagrada mnogo znači, i velika je čast primiti je, kao što je čast raditi u instituciji kao što je Ministarstvo odbrane", naglasila je Sanja Peruničić.

Boravkom u objektima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije namenjenim za odmor i rekreaciju nagrađen je i zastavnik Milan Deronjić zaposlen na Vojnoj akademiji.

"Današnji prijem i ova nagrada biće podstrek za bolji rad u budućnosti. Zahvalan sam jer neko ipak vodi računa i prati naš rad i hvala i ministru odbrane i načelniku Generalštaba", naglasio je zastavnik Deronjić.

Aleksandar VulinVojska Srbije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva