:

:

TV Most

Foto: mod.gov.rs

clock

Mart 10, 2020   11:04

0

165

Vulin: Vojska će pomoći Krušiku, kupićemo municiju

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da će Vojska Srbije pomoći Krušiku tako što će za milijardu dinara kupiti municiju koja joj je potrebna. 

 

"To je milijarda dinara koju mi nemamo u budžetu, nego ćemo je dobiti iz slobodnih sredstava", rekao je Vulin za Pink, a prenosi Ministarstvo odbrane u saopštenju.

On je naveo da predsednik Aleksandar Vučić traži od vlade i Ministarstva finansija da se taj novac novac da na raspolaganje Vojsci Srbije da kupi neophodnu municiju.

"Biće tu svega što je Vojsci Srbije neophodno, jer 30 godina nismo zanavljali municiju. Ono što ćemo mi kupiti za milijardu dinara, koštaće nas duplo manje nego da kupimo od neke strane firme. 

Predsednik Vučić i kao vrhovni komandant i kao predsednik Republike to odlično zna i zato se ponaša tako prema odbrambenoj industriji Srbije", naveo je on.

Dodao je da je odbrambena industrija trebalo da bude ukinuta 2012. godine, kada je bila napuštena, a da sada odbrambena industrija zarađuje i da sada ima razlog za optimizam, ali mora da radi.

On je ocenio da pomoć koja je neophodna valjevskoj fabrici Krušik, kako bi sačuvala svojih 3.000 radnih mesta i sposobnost proizvodnje, stiže isključivo zahvaljujući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

"Vučić je došao u Krušik da pomogne, da se suoči s problemima. Krušik je pod strašnim udarom i imali smo operaciju Krušik koja je trajala mesecima - operacija u kojoj je trebalo odbrambenu industriju prikazati kao leglo kriminala i nešto što treba ukinuti. Vučić juče nije došao ni u kakvu posetu, nije ih obišao, nije hteo ni da uđe u nove pogone. Samo su ga zanimali radnici i stanje u preduzeću", rekao je Vulin.

On je naveo da je bilo nerazumevanja u Vladi i u brojnim ministarstvima i da su mnogi smatrali da Krušik nije razlog da se oko njega država angažuje, ali da je Vučić pozvao sve resorne ministre i rekao da Krušik mora bolje da radi i da mu treba pomoći.

"Svi moraju da znaju da je ovo zasluga isključivo Aleksandra Vučića, jer je okupio celu Vladu, učinio da obezbedimo novac, svako iz svog resora koliko je potrebno, kako bi Krušik nastavio da radi", naglasio je ministar odbrane.

Izvor: T a n j u g

Aleksandar VulinKrušikAleksandar Vučićoružjemunicija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva