:

:

TV Most

clock

Januar 18, 2023   15:35

0

94

Zadržano vozilo hitne pomoći na Jarinju zbog KM tablica

Kosovska policija na prelazu Jarinje zaustavila je danas vozilo hitne pomoći u kojem se nalazio pacijent upućen u Klinički centar u severnoj Kosovskoj Mitrovici, s obrazloženjem da nema pravo da prođe zbog registracije sa KM tablicama koja je produžena posle 10. decembra prošle godine, a ta vozila Priština sada "vodi kao neregistrovana".

"Pustili su nas, ali opomenuli da više nećemo moći da uđemo, a ni da izađemo sa KiM", rekao je za Kosovo onlajn vozač saniteta iz severnog dela Kosovske Mitrovice Milan Jovanović.

On je objasnio da su mu policajci na administrativnom prelazu prvo uzeli dokumenta i rekli da je danas u 10 sati stigao dopis da se sva vozila registrovana posle 10. decembra smatraju neregistrovanim i da je to "po Briselskom sporazumu".

On je naveo da su službenici policije zatim iza njih vratili sva privatna vozila registrovana na KM tablice, što je za Kosovo onlajn potvrdila i Sunčica Mašić iz Prilužja. Njoj i njenom sinu službenici kosovske policije nisu dozvolili da se vrate kući "zbog stare nalepnice".

"Auto smo registrovali 20.12. 2022. godine, KM tablice, sve je regularno, a oni to ne uvažavaju. Kada smo prešli prelaz nisu nam rekli ništa, a sada kada smo se vraćali nisu hteli da nas puste. Rekli su stara je nalepnica, vratite se", navela je Mašić.

Posle višemesečne napetosti, rokova i pretnji Prištine da će krenuti da novčano kažnjava Srbe koji nisu preregistrovali automobile na "RKS" tablice, uz posredovanje Vašingtona i EU, krajem novembra je dogovoreno da prištinske vlasti obustave do daljeg radnje u vezi sa preregistracijom vozila, a da će Beograd prestati da izdaje nove registarske tablice sa imenima kosovskih gradova.

Po tom dogovoru, ne bi trebalo da bude sporno produženje važenja registracija za stare KM tablice, navodi Kosovo onlajn.

Izvor: T a n j u g; Foto: TV Most

KiMsanitettablice KMJarinjekosovska policija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva