:

:

TV Most

Foto: Profimedia

clock

Februar 05, 2022   21:01

0

144

Zaharova: Retorika Zapada gora kad im ne odgovara domaćin OI

Retorika zapadnih medija se tradicionalno pogoršava kada domaćini Olimpijskih igara nisu države koje bi zapadni svet više voleo, poručila je danas portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Ona je ocenila i da kada se Olimpijada održava u zemljama koje su Zapadu poželjne kao domaćini, tada je, kako je rekla, "sve tiho i mirno".

“To je praznik sporta, aplauza, priprema, apsolutno zajedništvo u svim naporima“, rekla je Zaharova, prenosi TASS.

Ruska zvaničnica je istakla i da „čim se objavi da će domaćin Olimpijade biti zemlja van tog zapadnog kruga, odnosno ne neka od onih koje su, kako je navela, 'potpuno potčinjene anglosaksonskom načinu razmišljanja', sve odmah počinje da eskalira, odnosno ljudska prava, nacionalna pitanja, regionalni sukobi i još mnogo toga.

“U ovom trenutku se sve poklopilo, i Olimpijske igre i činjenica da ih im je domaćin Kina, koja je poslednjih godina proglašena na Zapadu globalnim neprijateljem", izjavila je Zaharova.

Ona je precizirala i da u kampanji zapadnih medija o navodnoj invaziji Rusije na Ukrajinu nema logike niti činjenica, navodeći da je reč o informativno-političkom pritisku na Moskvu, koji se u potpunosti uklapa u sliku koju kreira Zapad, navodi TASS.

Izvor: T a n j u g

MArija ZaharovaOlimpijske igre
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva