:

:

TV Most

clock

Decembar 08, 2023   19:11

0

86

Zahtev za smenu gradonačelnika predat i u Zubinom Potoku

U Zubinom Potoku danas je podnet zahtev za smenu gradonačelnika, a predsednik SO u Zubinom Potoku Vedat Mehmeti izjavio je da je zahtev podnet elektronski, putem mejla.

Vedat Memeti je za Kossev rekao da je putem mejla danas primio popunjen zahtev, odnosno inicijativu za smenu gradonačelnika Zubinog Potoka, Izmira Zećirija i naveo da je inicijativu potpisalo troje građana.

Naveo je da se odmah, kako i predviđa procedura po administrativnom uputstvu privremenih prištinskih institucija, obratio ministarstvu administracije lokalne samouprave u Prištini, kao i centralnoj izbornoj komisiji.

Prema rečima Mehmetija, rok za razmatranje zahteva je pet dana. Mehmeti je i za prištinsku Kohu potvrdio je predat zahtev za smenu gradonačelnika Zubonog Potoka.

Zahtev za smenu gradonačelnika Zubinog Potoka predat je, kao i u četvrtak zahtev za smenu gradonačelnika Severne Mitrovice, iz drugog pokušaja.

Grupe građana pokušale su u utorak da u opštinama Severna Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić predaju zahteve za smenu gradonačelnika, ali njihovi zahtevi tada nisu primljeni.

Grupa srpskih građana severnog dela Kosovske Mitrovice ponovo je juče podnela zahtev za pokretanje smene predsednika opštine Erdena Atića, po proceduri predviđenoj od strane ministarstva za lokalnu samoupravu vlade u Prištini.

Sadašnji gradonačelnici opština na severu KiM, Albanci, izabrani su na lokalnim izborima održanim 23. aprila, koje su Srbi bojkotovali, a na koje je izašlo oko 3,5 odsto od ukupno 45.950 upisanih birača, odnosno glasačko pravo je iskoristilo 1.567 biračam od kojih 13 Srba.

Izvor: RTS

Zubin Potokgradonačelnik
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva