:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Oktobar 11, 2023   10:11

0

142

Zapadna obala: Protest Palestinaca, ima povređenih u sukobima s izraelskim snagama

Hiljade Palestinaca u gradovima širom okupirane Zapadne obale organizovalo je danas demonstracije zbog udara Izraela na Pojas Gaze, a u sukobima sa izraelskim snagama koji su usledili ima povređenih, prenosi palestinska novinska agencija VAFA.

 

Agencija javlja da su demonstranti nosili palestinske zastave i slike žrtava ubijenih u Gazi.

Kako se navodi u izveštaju, desetine hiljada ljudi učestvuje u masovnim protestima u Ramali, Dženinu, Kalkilji, Tulkarmu, Hebronu, Tubasu, Nablusu, Jerihonu, Kalandiji, Šuafatu i mnogim drugim gradovima, mestima i kampovima.

Učesnici nose palestinske zastave i slike žrtava u izraelskim udarima u Pojasu Gaze, dok se iz stotine automobila koji kruže ulicama gradova i naselja čuju sirene, kako bi se izrazila osuda ovih napada.

Prema izveštaju, došlo je do sukoba između desetina demonstranata i izraelskih snaga u mnogim mestima, ali i kod vojnih kontrolnih punktova na Zapadnoj obali, gde su mnogi Palestinci povređeni iz vatrenog oružja i suzavcem.

Izrael je podigao dronove u vazdušnom prostoru Zapadne obale i poslao stotine svojih vojnika na kontrolne punktove i područja sukoba,navodi WAFA.

Broj Palestinaca poginulih u Gazi od početka vazdušnih napada Izraela, u znak odgovora na napade Hamasa na izraelsku teritoriju tokom vikenda, porastao je na 950, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja te enklave.

U napadima na Gazu ranjeno je 5.000 ljudi, prenosi Si-En-En.

Prema podacima izraelske vojske, od subote je poginulo najmanje 1.200 Izraelaca.

Izvor: T a n j u g

PalestinaZapadna obalaprotestiIzrael
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva