:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Maj 27, 2023   20:16

0

35

Završen protest dela opozicije ,,Srbija protiv nasilja"

Četvrti protest u organizaciji dela opozicije ,,Srbija protiv nasilja" završen je večeras obraćanjima sa bine u Tašmajdanskom parku.

Deo građana ostao je ispred zgrade javnog servisa u Takovskoj i pozvao je zaposlene u RTS-u da im se pridruže.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, inače jedan od organizatora protesta dela opozicije,  izjavila je za N1 da je protest završen i zahvalila im što su došli.

Primećeno je da je deo građana bio nezadovoljan pojavljivanjem opozicionog političara Srđana Milivojevića, a da je glumac Hadži Nenad Maričić na kraju pročitao zahteve.

Deo opozicije koji organizuje protest traži da javni servis Srbije izveštava u interesu svih građana i da se čuje kritičko mišljenje.

Skup su prijavili Miroslav Aleksić iz Narodne stranke, Marinika Tepić iz Stranke slobode i pravde, Srđan Milivojević iz Demokratske stranke, Nebojša Zelenović iz stranke Zajedno, Aleksandar Jovanović Ćuta iz Ekološkog ustanka i Biljana Đorđević iz pokreta Ne davimo Beograd. 

Na protest su došli i Zoran Lutovac i Dragana Rakić iz Demokratske stranke, predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović, Radomir Lazović i Dobrica Veselinović iz pokreta Ne davimo Beograd,  poslanik Moramo - Zajedno Đorđe Miketić, glumac Nikola Kojo.

U zahtevima, koje je deo opozicije još pre nekoliko nedelja ispostavio, traži se i zaustavljanje promovisanja nasilja u javnom prostoru, kao i institucionalna odgovornost.

Konkretno zahtevi su smena saveta REM-a, oduzimanje nacionalnih frekvencija TV Pink i TV Hepi zbog promocije nasilja, smena rukovodstva RTS-a zbog programa koji afirmišu nasilje, gašenje štampanih medija koji krše novinarski kodeks, kao i smenu ministra policije  Bratislava Gašića i šefa BIA-e Aleksandra Vulina.

Izvor: T a n j u g ; foto: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva