:

:

TV Most

clock

Januar 14, 2021   16:50

0

14

Završeno saslušanje Ivana Kontića pred tužiocem

Pred Višim javnim tužilaštvom u Novom Sadu danas je dovršeno saslušanje Ivana Kontoća osumnjičenog za brutalno prebijanje Miljana Mandića 24. avgusta u tom gradu.

Kako je T a n j u g u  prenela njegova advokatica Zora Dobričanin Nikodinović, Kontić je odgovorio na sva pitanja tužilaštva i odbrane i tvrdio da nije ni pokušao, niti uopšte pomislio da liši života oštećenog, napominjući da je ubrzo nakon događaja na aplikaciji Vocap stori video da je “oštećeni u veoma dobrom stanju”.

“Ta fotografija je priložena u spis predmeta”, napomenula je advokatica.

Kontićevo saslušanje, koje je započelo 11. decembra prošle godine, tada je bilo prekinuto jer su njegovi branioci tražili izuzeće tužioca, što je u međuvrmenu odbijeno.

Kontiću je prošle sedmice produžen pritvor odlukom novosadskog Višeg suda do 5. februara.

Protiv njega, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu vodi istragu zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju, dok se u istom predmetu O. L. i L. V. terete za krivična dela učestvovanje u tuči, odnosno pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela.

Kontić je u decembru izručen Srbiji iz Crne Gore, pošto je po poternici Srbije uhapšen 11. oktobra u Podgorici nakon mesec dana od pokretanja postupka protiv njega, 12. septembra.

Na saslušanju pred sudijom za prethodni postupak Kontić je tvrdio da iz Srbije nije bežao, već da je u Crnu Goru otišao pre pokretanja bilo kakvog postupka protiv njega.

Kontić kao nekadašnji reprezentativac Crne Gore u džudou zna kako se nanose teške povrede, opasne po život i upravo njih nije zadao Mandiću tokom fizičkog obračuna, teza je njegove odbrane.

Njegova odbrana takođe tvrdi da u javnosti nije objavljen ceo snimak obračuna već samo jedan njegov deo, nakon čega je i pokrenut ovaj postupak protiv Kontića.

Snimak se na društvenim mrežama pojavio 11. septembra, a na kome se vidi prebijanje muškarca.

Kontić je poreklom iz Nikšica, a u Srbiji je diplomirao na Pravnom fakultetu i u advokatskoj kancelariji je radio kao pripravnik pre incidenta u kojem je prebio Mandića (28) u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu 24. avgusta.

Izvor: T a n j u g

Ivan Kontić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva