:

:

TV Most

Foto: Kosovo Onlajn

clock

Decembar 13, 2023   20:23

0

69

Zdravstveni pregledi u Velikoj Hoči i Orahovcu

U sklopu kampanje Kancelarije za KiM da lekari iz većih zdravstvenih centara posećuju manje srpske zajednice širom Kosova, danas su pregledani pacijenti iz Velike Hoče i Orahovca.

Lekari specijalisti dr Saša Mladenović iz Doma zdravlja u Donjoj Gušterici i dr Jordan Petrović iz Doma zdravlja u Ugljaru, danas su u Velikoj Hoči i Orahovcu pregledali 73 pacijenta, a prema rečima dr Mladenovića rađeni su oftalmološki pregledi i vaskularni dopleri.

“Pacijenti iz Velike Hoče, udaljene oko 80 kilometara od većih zdravstvenih centara na teritoriji Kosova, imali su priliku da urade oftalmološki pregled, kao i vaskularni dopler”, rekao je za Kosovo onlajn dr Mladenović.

On je naveo da su lekari lokalne ambulante građane obavestili preko društvenih mreža i da je odziv pacijenata bio veliki.

"Kao i do sada svu opremu smo poneli za rad na terenu, a na pregledu je bilo 73 pacijenta. Saradnja između lekara i osoblja ove zdravstvene ustanove je na visokom nivou, pa im se i na ovaj način još jednom zahvaljujem", rekao je dr Mladenović.

Mladenović je rekao da će se i ubuduće nastaviti sa praksom lekarskih pregleda u manjim srpskim sredinama.

Izvor: Kosovo Onlajn

Velika HočaOrahovaclekarski preglediKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva