:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Decembar 11, 2022   9:22

0

133

Zelenski: Norveška šalje 100 miliona dolara za obnovu energetskog sistema

Norveška će izdvojiti 100 miliona dolara Ukrajini kako bi se obnovio uništeni energetski sistem, rekao je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

"Zahvalni smo norveškim partnerima za pomoć u iznosu od 100 miliona dolara za obnavljanje naše infrastrukture", naveo je Zelenski na Tviteru.

Prema ukrajinskom lideru, Norveška pruža vojnu, ekonomsku, političku i humanitarnu pomoć, i pomaže sa snabdevanjem gasa, preneo je TASS.

Nedavno je Norveška obezbedila oko 15 miliona dolara za obuku ukrajinskih vojnika.

I kad nema raketnih udara Rusije, uništavaju nam energetski sistem

Zelenski je izjavio da i kada nema raketnih udara Rusije, postoje drugi tipovi granatiranja i napadi dronova koji uništavaju ukrajinski energetski sistem.

On je naveo da je najgora situacija sa nestankom struje u oblastima Lavova, Vinice, Kijeva, Ternopolja, Suma, Zakarpatja, Žitomira, Hmeljnickog i u Kijevu.

"Jedna stvar mora biti jasna - čak i ako nema masovnih raketnih udara, to ne znači da nema problema. Skoro svaki dan u različitim regionima ima granatiranja, ima raketnih napada, napada dronom. Energetski objekti su pogođeni skoro svaki dan. Zbog gubitaka u sistemu svi u sistemu moraju da smanje granice", poručio je Zelenski, prenosi "Ukrajinska pravda".

Izvor: T a n j u g

Volodimir ZelenskiNorveškadonacija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva