:

:

TV Most

Foto: Rojters

clock

April 01, 2019   10:04

0

275

Zelenski osvojio 30,2 odsto glasova, Porošenko 16,6 odsto

Na predsedničkim izborima u Ukrajini, posle prebrojavanja više od 50 odsto glasova, vodi komičar Volodomir Zelenski sa 30,2 odsto glasova, dok je aktuelni predsednik Petro Porošenko na drugom mestu sa 16, 6 odsto glasova.

Bivša premijerka Julija Timošenko našla se na trećem mestu sa 13 odsto osvojenih glasova, prenela je agencija AP.

Od ukupno 39 kandidata u prvom krugu, svoje snage, prema ovim rezultatima, odmeriće 21. aprila u drugom krugu Zelenski i Porošenko.

"Želim da kažem ''hvala'' svim Ukrajincima koji nisu glasali samo šale radi", rekao je Zelenski i dodao da je to samo početak i da nema opuštanja.

"Mi smo mladi ljudi. Ne želimo da vidimo sve ono iz prošlosti u našoj budućnosti", dodao je Zelenski (41), glumac koji igra predsednika u popularnom komičnom TV serijalu.

Porošenko je rezultate označio kao "ozbiljnu lekciju", naročito mlađih glasača, i zatražio njihovu podršku u drugom krugu.

"Vi vidite promene u zemlji, ali želite da one budu brže, dublje i većeg kvaliteta. Razumeo sam motive koji stoje iza vašeg protesta", rekao je Porošenko.

Aktuelni predsednik nastoji da prikaže Zelenskog kao nepodesnog da predstavlja Ukrajinu u inostranstvu, posebno kada je reč o razgovorima s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Timošenkova je sinoć dovela u pitanje rezultate anketa koje pokazuju da ona nije dobila dovoljno glasova za ulazak u drugi krug.

Izvor: T a n j u g

UkrajinaizboriPorošenkoTimošenkoZelenski
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva