:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Jun 05, 2023   12:34

0

321

Zvečan: KFOR uklonio bodljikavu žicu, pripadnici KPS nastavljaju sa provokacijama

Pripadnici KFOR-a su danas u Zvečanu uklonili bodljikavu žicu koja je bila oko opštinske zgrade, što je naišlo na odobravanje prisutnih ljudi na protestu. 

Bodljikava žica, koja je prošle nedelje postavljena od strane KFOR-a oko opštinske zgrade, danas je uklonjena. Ostala je samo montažna metalna ograda.

Pripadnici KFOR-a danas su nešto posle 12 časova uklonili bodljikavu žicu, što narod okupljen ispred opštine Zvečan doživljava kao korak ka smirivanju situacije na terenu.

13:40  Tzv. Kosovska policija ušla u ulicu gde su okupljeni građani

Pripadnici takozvane Kosovske policije ponovo su provocirali okupljene Srbe u Zvečanu, oni su vozilom ušli u ulicu u kojoj su okupljeni građani koji traže da se policija povuče iz opštinskih zgrada i gde KFOR obezbeđuje da ne dolazi do kontakta između građana i policijaca.

Kako je javio naš reporter, vozilo Kosovske policije došlo je do metalne ograde koja razdvaja okupljene građane i KFOR u Zvečanu, a građani koji su sprečili da se vrati nazad shvatili su ovaj potez kao provokaciju.

To se dogodrilo ubrzo nakon što su pripadnici Kfora delimično uklonili žicu oko opštinske zgrade.Policajac koji je upravljao automobilom rekao je da nije došao da provocira već da dostavi hleb, kako je rekao, svojim kolegama u zgradi opštine, iako  je  do sada  policajcima hrana dostavljana iz druge ulice, na kojoj nema okupljenih građana.

Petnaestak minuta kasnije pripadnici KFOR a su pomerili na kratko metalnu ogradu sa koje je neposredno pre toga bila uklonjena bodljikava žica i propustili policijsko vozilo da prođe u pravcu opštinske zgrade.

Izvor: TV Most; foto: TV Most

ZvečanKFORbodljikava žica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva