:

:

TV Most

Foto: Vijesti / Luka Zeković

clock

Decembar 05, 2023   15:24

0

102

Zvicer i Lazović o nestanku Medojevića i opstanku DPS na vlasti 2020.

Dok su u oktobru 2020. godine razmatrali način kako da Demokratskoj partiji socijalista (DPS) obezbede ostanak na vlasti, pripadnici kavačkog klana konstatovali su da bi najbolje bilo da nestane lider Pokreta za promene (PzP) Nebojša Medojević.

To proizilazi iz transkripata njihovih razgovora koje su vodili preko kriptovane Skaj aplikacije, koje je Agencija Evropske unije za sprovođenje zakona dostavila crnogorskim istražiteljima.

Medojević je juče Vijestima rekao da nije iznenađen informacijom da je baš njegov nestanak planiran, jer su i pre 15 godina pokušavali da ga ubiju.

Medojevićevo ime, pišu Vijesti, napisao je tadašnji pripadnik Sektora za borbu protiv kriminala i korupcije, sada uhapšeni Petar Lazović i to nakon što je šef kavčana Radoje Zvicer, tokom priče o kupovini poslanika, uz smešak pitao šta se dešava ako jedan od njih nestane.

“Što se dešava kad nestane poslanik?”, pita Zvicer i na kraju poruke stavlja emotikon sa smeškom.

“To bi najbolji bio onaj Medojević”, odgovorio mu je 22. oktobra 2020. godine Lazović, a onda objašnjava da će i tu opciju razmotriti…

Nekadašnji tajni agent tada objašnjava da i on slično razmišlja o toj temi: “Mislio sam o tome, nego bi preuzeo drugi”, piše Lazović.

Medojevića pominju i u razgovoru narednog dana, kada za njega i poslanike PzP-a pišu da su “najlajaviji”.

Tog dana Lazović je šefu klana iz Kotora poslao spisak svih poslanika koji nisu bili u taboru DPS-a, sa pogrdnim kvalifikacijama na račun svakog pojedinačno i ocenama koga bi najlakše bilo kupiti…

Pre nego je Zviceru napisao da bi najbolje bilo da Medojević nestane, Lazović je sa Zvicerom podelio ideju o kupovini poslanika.

U to vreme još nije bila formirana vlada, nakon parlamentarnih izbora na kojima je DPS izgubio trodecenijsku vlast.

Partije koje su tada dogovarale formiranje vlasti imale su jednog poslanika više u odnosu na dotadašnji režim DPS-a i njegovih partnera. Prelazak jednog od poslanika na “drugu stranu” omogućio bi DPS-u opstanak na vlasti.

“Da nemaš prodor u ovu opoziciju nekoga da kupimo?”, Lazović pita Zvicera, a šef kavčana odgovara mu da nije o tome razmišljao: “Nisam uopšte o tome razmišljao. Koliko ih treba da se kupe?”…

Lazović objašnjava da je dovoljno jedan ili dvojica.

Izvor: T a n j u g

Nebojša MedojevićPetar LazovićRadoje ZvicerKavački klanPzPDPSSkaj aplikacijaCrna Gora
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva