:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Novembar 12, 2018   22:10

0

185

Palestinci ispalili 300 raketa, Izrael pokreće vojsku prema Pojasu Gaze

Izraelska vojska registrovala je oko 300 raketa iz Pojasa Gaze, a nekoliko desetina je presrela, saopštila je pres-služba.

„U ovom trenutku je zabeleženo oko 300 raketa ispaljenih iz Pojasa Gaze na Izrael. Desetine je presreo sistem protivvazdušne odbrane ’Gvozdena kupola‘“, dodaje se u saopštenju.

Većina granata eksplodirala je u graničnim pustinjama, međutim, prema podacima lokalnih hitnih službi, nekoliko raketa pogodilo je kuće u Sderotu, Aškelonu i Netivotu. Na izraelskoj strani povređeno je najmanje 16 osoba, saopštila je služba hitne pomoći.

Kao odgovor na napade, izraelska vojska napala je sa kopna i iz vazduha više od 70 objekata terorista u Pojasu Gaze, gde su, prema podacima lokalnih lekara, poginule tri osobe. Jedan od ciljeva napada bila je i televizijska stanica „Aksa“, koja pripada vladajućem pokretu Hamas.

​Ranije večeras portparol izraelske vojske Jonatan Konrikus saopštio je da je izraelska vojska koncentrisala značajne dodatne snage i tehniku prema Pojasu Gaze i spremna je da proširi svoja dejstva protiv palestinskih militanata koji granatiraju južne delove zemlje.

Na brifingu za novinare Konrikus je rekao da je kao odgovor na 200 raketa ispaljenih iz enklave, vojska već napala više od 30 ciljeva militanata i nastavlja sa napadima.

„Moguće je da će ovi podaci zastareti do kraja našeg razgovora, ali dosad smo napali više od 30 vojnih ciljeva Hamasa i palestinskog Islamskog džihada, dve glavne terorističke organizacije u Gazi“, rekao je on.

„Izraelske odbrambene snage takođe su izdvojile značajnu grupu snaga i opreme. Spremni smo da proširimo svoja dejstva protiv ovih terorističkih organizacija“, dodao je Konrikus.

Prema podacima lokalnim lekara, ubijena su tri Palestinca. U Izraelu je medicinsku pomoć tražilo 16 pacijenata koji su tokom granatiranja dobili fizičke povrede i psihološke probleme, saopštila je služba hitne pomoći.

Izvor: Sputnik

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva