:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Oktobar 11, 2018   13:20

0

301

Saradnja Srbije i Norveške u oblasti unutrašnjih poslova

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je sa ambasadorom Norveške u Srbiji Arne Sanes Bjornstadom o budućoj projektnoj saradnji u oblasti unutrašnjih poslova.

Stefanović je upoznao Bjornstada sa konkretnim koracima koje Srbija preduzima u borbi protiv pranja novca i finansiranja terorizma, a bilo je reči i o mogućnostima organizovanja obuka u oblasti borbe protiv visokotehnološkog kriminala.

Nebojša Stefanović sa ambasadorom Bjornstadom

Ambasador Bjornstad se sastao i sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoranom Đorđevićem i razgovarao o nastavku saradnje i budućim aktivnostima u sklopu projekta "Jačanje kapaciteta Inspektorata za rad i podizanje svesti građana u cilju suzbijanja rada na crno".

Bjornstad rekao je da Norveška podržava evropski put Srbije i njene napore da pitanje rada na crno u našoj zemlji dobije drugačije okvire. Bjornstad je izrazio svoje uveravanje da će se saradnja dve države unaprediti predstojećim zajedničkim aktivnostima.

Đorđević je preneo zadovoljstvo rezultatima navedenog projekta i još jednom zahvalio na podršci koju Kraljevina Norveška pruža Srbiji u borbi protiv sive ekonomije, saopštilo je resorno ministarstvo.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva