Vesti
Štrahe: Austrija spremna da vraća izbeglice sa granice

10:24, 23.06.2018

|

Izvor: Tanjug

Austrijski vicekancelar Hajnc-Kristijan Štrahe ističe da je Austrija spremna za dan kada će Nemačka vraćati izbeglice sa granica.

Hajnc-Kristijan Štrahe je, u izjavi bečkom dnevniku Esterajh, najavio da će Austrija istog dana početi da čini isto što i Nemačka.


"Upravo to će biti posledice i to će voditi ka tome da će sve zemlje morati da isto čine. Mi smo pripremljeni za taj dan 'X' na našim granicama. Ministar unutrašnjih poslova Herbert Kikl preduzeo je sve mere još pre par meseci i spremni smo", poručio je vicekancelar.


 


Štrahe je kazao da to znači da je i potrebno više osoblja.


 


"Nismo mi, kao prva vlada, bez razloga osigurali da postoji 2.100 novih mesta za prijem novih zaposlenih u oblasti bezbednosti, kao i dodatnih 2.000 mesta za obuku", naglasio je austrijski vicekancelar.


 


To sve, prema njegovim rečima, znači da će Šengen na određeno vreme biti stavljen van snage, ali zato što će samo na taj način Šengen biti ponovo moguć.


 


"Ako nemački ministar Horst Zehofer stavi van snage Šengen, onda time tera susedne zemlje da primene istu meru", naglasio je Štrahe.

<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design